Regenhuif voor Lovens Explorer bakfiets in gebruik genomen, en we gebruiken die niet eens in de regen

Misschien moet ik deze rubriek toch maar anders noemen zodat ik ook nog altijd over fietsen kan schrijven hier. Ik heb net een update gedeeld op m’n YouTube kanaal van de regenhuif die we kochten voor onze Lovens bakfiets.

Het is een officieel accessoire van Lovens en, net als alle andere opties, is het veel te duur voor wat het is. Maar het is wel super praktisch en handig om te hebben en volgens mij is de enige andere optie zelf iets maken. Daarmee is het meeste wel gezegd…

Het begon eigenlijk allemaal met de eerste regen nadat we deze bakfiets hadden gekocht waardoor we al snel door hadden dat we eigenlijk niet zonder regenhuif konden. Al van de eerste koudere dagen zijn we de fiets minder tot niet gaan gebruiken gewoon omdat de kindjes te koud kregen in de bak. Die zitten tenslotte stil maar wel in de volle wind.

Lovens had aangegeven dat er een versie 2 van hun regenhuif zou komen die alle problemen met de eerste versie zouden oplossen. Ergens begin 2023 werd altijd gezegd. Maar ondertussen zijn we begin 2023 en er is nog altijd geen zicht op een verbeterde versie.

Voeg daar aan toe dat we ECO cheques uit te geven hadden en er licht verbeterde revisie B van versie 1 op voorraad waren en we hadden reden genoeg toch maar die aan te kopen. De prijs is 299 EUR oftewel net geen 300 EUR. Een pak geld voor wat veel weg heeft van een vlieger voor aan het strand.

En nadelen zijn er zeker. Ik begrijp heel goed dat er ruimte is om een verbeterde versie te maken. Zo lijkt het plastiek wat op de stof gestikt is me heel gevoelig om in te scheuren. De revisie is trouwens dat er op het einde van waar de stokken zitten nu verstevigen zijn aangebracht. Hoe ze zoiets over ‘t hoofd konden zien is me een raadsel. Dat hebben die strandvliegers dus allemaal wel!

Ook nieuw aan deze versie is dat er een metalen ringetje links voor zit. Dat zou zijn om een slot doorheen te steken. Wat je zo dan zou vastzetten weet ik niet goed. Is het om diefstal van de regenhuif zelf te voorkomen? Of om zo alsnog de bakfiets met ‘t frame te kunnen sluiten aan iets anders?

Grootste problemen die ik heb met deze versie van de regenhuif is dat deze vooral aan de voorkant heel laag is waardoor onze dochter van 3 met haar helm op al niet meer helemaal rechtop kan zitten. Het bankje waar ze voorin op zitten is trouwens ook zo’n dure optie geweest. Maar dat is dus niet zo heel compatibel met deze luifel.

Een ander punt wat beter moet kunnen is het openmaken voor in en uitstappen. Nu zit de bovenkant eigenlijk vast en kun je enkel opzij de flappen los maken en open houden. Met de nadruk op openhouden want er is geen manier om de flap bovenop tijdelijk vast te zetten zodat de kindjes kunnen in of uit stappen. Nee je moet die echt de hele tijd vast houden, want ze valt gewoon weer dicht van zodra je die lost.

We zijn wel blij dat we nu terug kunnen fietsen als het koud is en niet te nat. In de regen hebben we deze nog niet gebruikt. We fietsen telkens 45 minuten enkel dus in de regen is dat echt geen plezier. Maar van zodra het droog is nemen we nu wel snel de fiets ook al is het koud. Dat de kindjes niet in de koude wind zitten is een wereld van verschil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait