Een volledig elektrische camper op basis van Mercedes EQV

Ik had echt letterlijk net beeldmateriaal gemaakt om een video af te monteren waarop ik laat zien wat het gewicht is van onze EQV en zo aan te geven dat ik nog niet meteen een Marco Polo versie van die EQV verwacht… Toen ik op YouTube zowaar een video zag van een camper op basis van een EQV.

Ze vermelden nergens het gewicht in die video dus ik weet ook niet hoe het in elkaar steekt voor dat exemplaar. Bij de paar video’s die ik al gezien heb online is me vooral al opgevallen dat velen spreken van 2.700 kg wat van de spec sheet komt. Ook hoe ze daar bij komen zou ik niet weten.

Want zelf weet ik alleen dat onze EQV op de weegschaal al 2.900 kg weegt en dat is zonder bestuurder of passagiers. Het enige wat er in stond waren de 3 kinderzitjes. Van opties kan ik zo niet meteen bedenken wat we aangevinkt hebben wat extra gewicht kan opleveren. De stoelen en deuren zijn bijvoorbeeld niet de elektrische. De zitplaats configuratie achterin van ons is wel 2 losse stoelen en de 3 zitsbank, terwijl veel anderen voor 4 enkele stoelen gaan.

Deze die omgebouwd is is blijkbaar ook wel een versie zonder elektrische deuren. Maar ik zie als extra gewicht bijvoorbeeld die klaptafel en zo’n hefdek met ingebouwde matras en bedplank is sowieso ook zwaarder dan het dunne staal wat wij hebben. Plus het bed beneden en dan de hele kastenrij achterin. Nu ja het is niet dat andere fabriekscampers zoveel overschot hebben. Maar ik gok in elk geval wel dat je met deze EQV geen fietsen meer kunt meenemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait