Straatfotografie in Ronse met FujiFilm GFX 50R en GF 50mm f3.5 lens

Voor deze sessie was ik meteen na de ochtend routine en wegbrengen van kindjes naar school de stad Ronse in getrokken. Op Woensdag gaat de jongste niet naar de kinderopvang dus die kon gewoon mee. In de buggy durft ze al eens in slaap vallen al bleek dat deze keer niet het geval. Maar het maakt het wel een pak gemakkelijker om foto’s te nemen.

Het begon allemaal rustig en ik vreesde eigenlijk al dat er te weinig ging gebeuren om veel foto’s te bekomen. Maar dan kwam ik uit op het marktplein en daar bleek dat er gewoon markt was. Drukke plaatsen met veel volk zijn om veel redenen interessant. Zo kun je opgaan in de drukte en daardoor minder opvallend fotograferen.

Maar er is gewoon ook meer te zien en te fotograferen als er meer volk is. Er gebeuren meer dingen dus er zijn automatisch ook meer leuke momenten vast te leggen. En tijdens een markt is dat extra interessant omdat de mensen ook met elkaar communiceren en je dus continue interactie hebt. Wat volgt is de video die ik toen gemaakt heb terwijl ik bezig was.

En ik probeerde ook voor ‘t eerst een nieuwe workflow uit. Indien die goed werkt bezorg ik jullie daarvan nog wel de nodige info maar voornaamste insteek is opnieuw een vereenvoudiging. Bedoeling is natuurlijk dat ik op zo’n uitstap kan fotograferen en niet teveel tijd verlies aan het documenteren van die sessie. En dan heb ik ‘t nog niet gehad over de tijd die nodig is voor het bewerken van de video achteraf.

Tot slot nog de foto’s die ik die dag gemaakt heb. Niet bijzonder veel maar er zitten volgens mij wel een paar leuke tussen. Je zal in de video ook zien dat ik die dag met de 65:24 panorama stand fotografeerde en dus heel bewust op zoek was naar beeldvulling in de breedte. Met zo’n oppervlak is dat niet altijd even gemakkelijk te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait