Die keer dat een firmware update de oplossing was | Viltrox Canon EF adapter voor FujiFilm GF en X systeem camera’s

Ja ja firmware updates hoeven niet altijd een probleem te vormen. Na al mijn ervaringen met de updates die Zero publiek zet zou ik er bijna schrik van krijgen. In elk geval, als het wel goed gaat dan deel ik dat ook graag.

Vooral omdat de lenzen voor het GF systeem zo duur zijn heb ik deze viltrox adapters aangekocht. Zo kan ik veel goedkopere canon EF lenzen gebruiken en het goede is dat deze adapters zelf autofocus ondersteunen. Om helemaal het onderste uit de kan te halen heb ik die adapter voor zowel het GF als het X systeem van fujifilm.

Met die laatste wou ik onlangs een test doen met het IBIS systeem. Maar toen bleek plots dat ik zelfs geen AF meer kon activeren met de FujiFilm X-H1. Voordien had ik altijd de X-T2 gebruikt met deze adapter, vandaar mijn verbazing.

Maar goed een firmware update later was het probleem opgelost. Het is een vreemde manier van updaten omdat je gewoon het USB kabeltje aan de adapter en de computer moet koppelen en dan de zip update bestanden op de externe schijf te plaatsen die verschijnt. Je krijgt verder niets van feedback over hoe de update verlopen is, laat staan of er iets gebeurde. Maar dat moet haast wel want daarna werkte alles gewoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait