Mercedes EQV Electric Luxury Van with 100kW charger and 100kWh battery

In deze video een heel snel overzicht van de volledig elektrische EQV bus voor personenvervoer van Mercedes. Deze heeft een 100 kWh accu wat goed is voor een bereik tot 350 km en met de 100 kW snellader op 1u terug vol is.

Zelf zijn we nog op zoek naar de juiste configuratie maar er volgen zeker nog testritten. Deze video geeft aan wat de verschillen zijn tussen de EQV en de eVito maar ook bijvoorbeeld voor wat betreft de Vito tegenover de V-klasse wat de niet elektrische uitvoeringen zijn.

Plus een glimp van het interieur en een idee van de mogelijkheden van configuratie van zitplaatsen. Indien daar interesse voor is kan ik ook nog opnamen maken bij de testritten. Alsook wat dieper ingaan op de verschillende opties die deze busjes geschikt maken om in te zetten als compacte camper.

Er is natuurlijk ook de Marco Polo wat een V-klasse is met een camper interieur en hefdak en zo dus af fabriek ingeschreven kan worden als camper. Door het hoge gewicht van de accu’s en de bijhorende beperkingen in zowel bereik als laadvermogen zal er niet zo snel een elektrische versie komen van de Marco Polo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait