Zero 10-08272 SRF lowering foot peg kit install

Eerst was er de Zero SRF elektrische motorfiets die in de markt gezet werd als een echte streetfighter. Snel en agressief en veel sensatie, niets comfort dus. Pas daarna kwam er de SRS die van kuip voorzien was maar ook een hoger stuur en lagere voetsteunen voor meer comfort. Het stuur van de SRF heb ik zelf nooit problemen mee gehad. Maar de hoek van de benen is me wel soms wat te agressief, vooral op langere ritten dan.

Samen met de komst van de SRS kwamen er ook nieuwe accessoires voor beide modellen. Zero maakte zelfs hun pagina met een overzicht van extra’s terug beschikbaar. En één van die opties was dus een foot peg lowering kit voor de SRF wat eigenlijk de stepjes van de SRS zijn die dezelfde bevestiging hebben maar wel 20mm lager staan. In onderstaande video laat ik zien hoe gemakkelijk je die zelf kunt installeren.

Met onderdeelnummer 10-08272 kun je deze kopen bij elke zero verdeler. Let er op dat je niet de linkse en rechtse stepjes afzonderlijk koopt maar echt deze kit. Want er zit dus ook een ander rempedaal bij. Al heb ik dat nu wel niet gebruikt. De kit is goedkoper dan de twee stepjes samen.

Ik zal nog wel terug koppelen als ik weer meer kan (en mag) rijden maar ik verwacht er zelf wel veel van. Het is maar 20mm maar uiteindelijk kan die 2cm wel het verschil maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait