Camper plaatsen en campings terug open vanaf maandag 8 februari na sluiting nav covid maatregelen

Goed nieuws! De camper plaatsen en campings mogen vanaf maandag 8 februari terug open in ons land! Deze waren al een tijd gesloten om de verdere verspreiding van het corona virus te beperken.

Verder is er in België nog altijd een avondklok. Voor Vlaanderen moet iedereen vanaf middernacht (0:00) binnen zijn en voor Wallonië zelfs om 22u al. Een overzicht van alle huidige maatregelen in België kun je via deze link vinden. Daarin lees je nog dat reizen naar het buitenland enkel mag indien noodzakelijk.

Van 27 januari tot 1 maart mag je enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. Je moet hiervoor een verklaring op eer hebben. Lees hier meer.

Bron https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/#id_1

Dus de boodschap voor al wie voor zijn plezier op reis wil is duidelijk, vooral in eigen land blijven. Zeker nu het ook gewoon weer kan. Dus niet dat het veel belang heeft maar toch een overzicht van de maatregelen voor de buurlanden.

Frankrijk

Ook in Frankrijk waren er sinds eind januari strengere maatregelen tegen het coronavirus. Zo mag je niet langer door het land reizen zonder een attest van een negatieve covid-19 test.

De Franse regering heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Zo moeten inwoners van de Europese Unie die toch naar Frankrijk reizen, een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Die maatregel leidt tot vele vragen bij Belgen die vlak bij de grens wonen.

Bron: artikel van 30 januari https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/01/30/frankrijk-nieuwe-maatregelen/

Nederland

Nederland heeft ook een heel mooi overzicht van de geldende maatregelen op deze website staan. Daarin staat ook duidelijk dat Nederlanders het advies krijgen thuis te blijven. Nederland heeft lang gewacht met in lockdown te gaan.

Blijf in Nederland. Ga niet op reis. Voor reizen buiten Nederland geldt: reis alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is.

Bron https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie

Duitsland

Daarvoor zijn er telkens verschillende maatregelen van kracht afhankelijk van de verschillende deelstaten. Je kan dus best meteen dit overzicht doornemen.

Let op: maatregelen worden in Duitsland op deelstaatniveau ingevoerd en kunnen daarom verschillen van deelstaat tot deelstaat. Ook kunnen er aanvullende voorwaarden en uitzonderingen van kracht zijn in de deelstaten die u bezoekt. Meer informatie over de specifieke maatregels in de verschillende deelstaten vindt u hier.

Bron https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/duitsland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait