Vervolg installatieproblemen laadtank zero SRF elektrische motorfiets

Ik schreef eerder al dat ze bij de installatie van m’n laadtank op de Zero SR/F nogal wat steken lieten vallen. Ondertussen ook al twee verschillende video’s over gemaakt die wel wat bekijks krijgen. Niet de monster cijfers maar hou vooral in gedachte dat de mensen die hier naar kijken echt wel op zoek zijn naar Zero informatie.

De eerste video was de vaststelling van de vele problemen bij die installatie uitgevoerd door zero techniekers. Nu ja dat zou toch moeten gezien het een officiele Zero verdeler was en ze de nodige connecties hebben om zero onderdelen te bestellen die enkel door zero certified mensen geinstalleerd kunnen worden.

In de vervolg video heb ik al een en ander recht gezet. En dat mag je letterlijk nemen gezien die lader ondersteboven gemonteerd was. En dan ga ik er op uit om te zien of ondanks de ontbrekende configuratie de lader mogelijks wel werkt.

Ik ben daarvoor naar een 11 kW lader gegaan omdat de meeste laadpalen vlakbij m’n deur 11 kW palen zijn. Dat betekent dat ik sowieso niet de volle 12k W had verwacht. Eerder iets van 3x 3 kW dus eerder 9 kW. Voordien haalde ik bij die paal 5.7 kW. Deze keer haalde ik, na opnieuw wat aanpassingen te moeten doorvoeren aan de installatie, een magere 6.7 kW.

Dat is sneller dan wat mogelijk is met de standaard premium configuratie van 6 kW dus de extra lader doet wel iets. Maar ik had eerder 9 kW verwacht dus er loopt nog wel iets mis. Binnenkort ga ik dus op zoek naar een 22 kW paal hier in de buurt en dan test ik opnieuw, ook met meerdere kabels. Het is deze week beginnen sneeuwen in ons land dus dat gaat sowieso even moeten wachten nog.

Ondertussen ben ik nog altijd in afwachting van een oplossing van de zero verdeler in kwestie. De installatie werd op een vrijdag uitgevoerd. Ik heb de zaterdag telefonisch contact probere opnemen wat niet lukte. Dus dan heb ik meteen een e-mail opgesteld naar zowel de fabrikant (Zero dus) als de verdeler waar ik langs ging. Een mail met een opsomming van 6 problemen met de installatie inclusief duidelijke foto’s.

Van de verdeler had ik de maandag in de namiddag al een antwoord. Niet meteen het antwoord war ik op gehoopt had wel. Er stond eigenlijk alleen dat ze ‘t vervelend vonden dat die verkeerd gelopen was en wanneer ik de motor kon binnenbrengen zodat ze dit konden corrigeren. That’s it! Dus niets over de schade aan m’n frame, de ontbrekende onderdelen of de verkeerde installatie.

Ik heb dan ook geantwoord dat ik er niet happig op ben de motor daar terug af te zetten gezien de vorige ervaring. Wat deze keer dan volgens hen anders zou uitgevoerd worden. En of ze ook konden reageren op de problemen die ik in de vorige mail had opgesomd. Daarvan wacht ik nog op antwoord.

Van Zero zelf heb ik een week later nog niets vernomen, daarvan is het dus ook wachten op antwoord. Ik vroeg trouwens ook nog aan de dealer om de ontbrekende onderdelen op te sturen. Ik acht die kans bijzonder klein dus ik ben ondertussen ook al eens gaan zoeken naar de juiste specificaties van de boutjes die ontbreken.

En daarbij kon ik gelukkig beroep doen op een exploded view van deze motorfietsen. Deze heb ik gevonden via de website van af1racing.com waar ik ook de info rond de installatie van de laadtank zelf kon vinden. Zie de links onderaan deze afbeelding.

Een paar andere documenten nog die ik via diezelfde weg gevonden heb op een rij voor wie interesse heeft. Je weet nooit dat deze van pas kunnen komen. Als je net zoals ik het werkt laat uitvoeren door technici hoop ik eigenlijk van niet, maar goed.

1 Comment on “Vervolg installatieproblemen laadtank zero SRF elektrische motorfiets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait