We gaan de camper wrappen | zelfbouw fiat ducato camper van

Ja het is zover. Ik ga de camper wrappen. En het zal velen al opgevallen zijn welk ontwerp ik daarbij in het achterhoofd hou. Doel is ongeveer zoiets als in onderstaande foto.

Uiteraard wel rekening houdend met de grijze kleur die we nu hebben als basis. De toevoeging van accenten in een lichtere kleur op de flanken (ik denk mat grijs) en het dak (mogelijks zelfs wit) om te helpen tegen opwarmen in de zon. En dan onderaan eerder een donkerder accent om het offroad karakter in de verf te zetten. Dat zie je ook hier aan de wielkasten bijvoorbeeld.

Omdat we eerst zelf gaan proberen met wrap folie zal het wel een relatief eenvoudig ontwerp zijn. Denk dan vooral aan rechte lijnen en niet teveel rondingen. Onderstaande is de basiskleur waarvan we vertrekken. In de schuifdeur zit een raam, aan de andere kant nog niet (al komt daar op termijn ook wel een echt camper raam te zitten).

En dan het ontwerp. Om de lengte te doorbreken wou ik vooral een schuine streep achterop in de lichtere accent kleur hebben. Daarvoor trok ik een lijn in het verlengde van het schuine einde aan het plastiek bumper gebeuren op de flanken.

Verder de wielkasten met een donkerdere tint extra in de “verf” gezet. En ook om de bumper meer uit te doen komen de motorkap wat lichter voor meer contrast. Het dak moet ook wat lichter tegen de warmte maar daar zie je niet veel van op de grond dus daar gebruiken we restjes voor denk ik. Of misschien zelfs echt wit.

De wielkasten ga ik experimenteren met of hetzelfde matte grijs of mat zwart. Ik denk dat mat zwart wel beter uitkomt dan omwille van toch weer net iets anders dan de mat grijze accenten.

De bestelling van de folie is geplaatst. Op zich is folie niet zo heel duur maar je hebt voor zo’n camper natuurlijk wel echt veel nodig. Daarom beginnen we eerst met accenten. Als dat meevalt kunnen we altijd nog grotere vlakken doen ook.

Hier en daar was er al belettering. Wij maken die zelf met een cameo snijmachine. Onze namen en die van de hondjes stonden er zo al op gestickerd. Ik heb nu ook nog een naam voor de camper er bij gezet. Welke dat is geworden zie je in de video die binnenkort online komen.

3 Comments on “We gaan de camper wrappen | zelfbouw fiat ducato camper van

  1. Beste Hans,

    Over die wrapping heb ik zelf ook al zitten nadenken omdat bestelwagens vrij banaal zijn ‘aangekleed.
    Maar ik stel me de vraag hoever je hier mag in gaan, want uiteindelijk heb je dan ook niet meer de originele kleur tov je boorddoc.
    Grtz

    1. Dat lijkt me geen probleem. Er zijn genoeg voorbeeld van boorddocumenten waar de kleur al af fabriek niet juist stond. Plus al die bedrijfswagen die gewrapped zijn in totaal andere kleuren. En het is er gemakkelijk terug af te nemen. Al betwijfel ik dat dat ooit om die reden nodig zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait