Telenet Tadaam 4G als alternatief voor Orange Flybox 4G modem en router

Net als je denkt dat het niet beter kan komt er een alternatief op de markt dat in alle opzichten beter lijkt te zijn. Eigenlijk was het dankzij jullie opmerkingen op m’n vorige video’s over de Orange Flybox dat ik de Telenet Tadaam optie ontdekte.

Er zijn redelijk wat verschillen tussen beide. Orange komt zonder TV box en kost je 20 EUR per maand voor 150 GB data, opzegbaar na de eerste 6 maand. Let wel van die 150 GB kun je maar 50 GB overdag gebruiken.

Telenet Tadaam komt met TV box en kost je 40 EUR per maand. Is direct maandelijks opzegbaar en je krijgt voor dat bedrag 300 GB aan data zonder beperkingen.

Ik heb beide in huis gehaald en getest. Bekijk de video voor meer details als je wil weten welke van de 2 best bij jou past.

22 Comments on “Telenet Tadaam 4G als alternatief voor Orange Flybox 4G modem en router

 1. Dag, graag info omtrent 4G netwerk.wij wonen in bosrijk gebied en de antenne v onze ADSL lijn staat vier km ver nl st-michiels brugge.Hebben een internet start Proximusabonnement en wifi booster 30€/mnd download snelh 4,6 mbps en upload 0,5 mbpsDit alles is heel zwak.Dus zijn wij op zoek naar een 4G netwerk zonder kabel. Gezinssituatie 2Volw beroepshalve weinig telewerk v thuis uit, dochter 20j veel online lessen, videocalls v thuis uit..zoon 17j ook vaak online lessen.
  En wat dan met ons e-mail als we overstappen naar een 4G netwerk.wij hebben een skynet e-mail.. de uitmeting v orange flybox meet zwak 4G verbinding.Wat kunt U ons aanraden? Flybox orange of Tadaam? Ik bekeek al je rijkelijke uitleg op de filmpjes betreft flybox en tadaam.Wij zijn niet voldoende onderlegd in deze materie..
  Grt Filip VDP

  1. Dag Filip. Heb je nood aan TV ook? Want dan neem je sowieso best tadaam omdat dat bij orange er niet bij zit. Wij kijken vooral netflix en Disney plus. Twee jong volwassenen levert denk ik verder veel data op en ook daar zit je bij tadaam beter met 300GB. Het probleem met de 150GB van orange is dat je maar 50 daarvan overdag mag gebruiken. Nog een voordeel van tadaam is dat je het meten kunt opzeggen terwijl je bij orange minimum 6 maand moet afnemen. Moest het dus echt niet werken kun je bij tadaam meteen weer opzeggen en je laat voorlopig voor de zekerheid je huidige proximus lopen. De slechte verbinding zou ik niet teveel van wakker liggen want dat is bij ons ook een we halen alsnog net geen 20mbps. En opnieuw valt het toch tegen dan zeg je direct weer op. E-mail kun je mogelijks behouden en anders is het een auto reply instellen of iedereen verwittigen en de nodige accounts op voorhand omzetten.

 2. Hans,
  Ik gebruik de Orange Flybox reeds 2 jaar en het is een bijna perfecte oplossing voor een tweede verblijf. Helaas, zoals je zelf ook aangeeft, de modem/router durft soms eens uitvallen en moet dan gereset worden.
  Ik zou graag een slimme thermostaat installeren in het tweede verblijf : dan kan de verwarming opgestart worden als we naar ons verblijf rijden. Maar ik ben dus helemaal niet zeker dat die Flybox op dat moment wel functioneert. Na een weekje afwezigheid is er zelfs een flinke kans dat de box ondertussen uitgevallen is.
  Ik overweeg nu een timer te plaatsen op het stopcontact vd modem en zo de modem bijv. 2x per etmaal automatisch te herstarten.
  Mijn vraag is : valt Tadaam even frequent uit als de Flybox ?
  Dank voor je antwoord.

  1. Dag Eric. Een stekker met klok is zeker een goed idee. Dan kun je bv zo de router elke nacht resetten. Tadaam heb ik nog niet lang genoeg maar ik lees op andere plaatsen dat ook die wel eens vastloopt.

 3. Volgens mij zal je het artikel moeten aanpassen, na het lezen ervan ben ik naar de Tadaam website geweest en daar staat: ‘Met TADAAM kan je onbeperkt surfen, youtuben, netflixen,… Geen volumelimiet! ‘

  1. Dat heet marketing. Je hebt wel gelijk dat ze ‘t van de startpagina gehaald hebben. Maar als je naar de kleine lettertjes kijkt dan zie je dat het nog altijd beperkt is tot 300GB en je daarna op smallband terecht komt. Directe qoute van https://tadaam.be/terms “In concrete terms, this means that as soon as your internet usage exceeds 300GB in the current period, we may reduce your speed to 5Mbp”. De orange formule is ook “onbeperkt” en bij proximus hebben ze zelfs “onbeperkte” formules waar je na 25GB al op small band terecht komt.

 4. Dag Eric
  Wij hebben in ons tweede verblijf een flybox geplaatst. Wanneer we tv kijken via TV Vlaanderen digitaal( hebben we genomen wegens de zenderlijst dat ze aanbieden) komt het beeld telkens tot stilstand ,dat is al iets verbeterd dankzij 2 externe antennes maar nog niet opgelost. Beeld blokt geregeld. Heb jij nog een oplossing of moeten we het gewoon opgeven?
  Dank je wel voor je antwoord

   1. Mijn flybox heeft doorgaans perfect ontvangst, maar de hoge snelheid die ze opgeven haal ik nooit. Hoe komen ze erbij?
    Het zoveelste bedrog!
    Onafhankelijke meting is meestal 5, max 20mb/sec.
    Daarmee kan je geen tv spelen.
    Ook via rechtstreekse kabelverbinding haal ik niet meer.
    Als ik internet tv wil, zal ik opnieuw naar de vaste lijn moeten.

    1. Wij wonen op een slechte locatie voor zowel telefoon lijn als gsm masten (en kabel eigenlijk ook maar daar is een ander verhaal). Op een goede plek in huis hier halen we rond de 20 mbps. Nu net ff gemeten met speedtest.net en zit op 22 mbps. Op de slechtere plekken ook maar rond de 5 mbps. 10 mbps is wel het minimum denk ik voor een goede internet ervaring tegenwoordig. De waarden die ze zelf aanhalen zul je alleen in grootsteden halen met zeer goede 4G dekking. Maar daar kun je wrs ook al prive aansluiten op glasvezel. Als je via de tps app geen betere locatie kunt vinden is het misschien enkel 3G signaal bij jullie. Met proximus en orange heb ik vergelijkbare snelheden. Alleen heeft proximus net iets meer dekking, gevolgd door orange. Telenet is de minste van dekking bij ons dus we moesten bij installatie echt wel een werkbaar plekje zoeken.

 5. Jullie hebben 2 externe antennes geplaatst … dan moet ik nederig zwijgen : mijn kennis schiet tekort. Maar ik heb wel ondervonden dat de opstelling vd flybox erg belangrijk is : op de zeedijk vd belgische kust presteert de flybox heel matig (omdat er geen 4g masten op zee staan zeker); en aan de achterzijde vh appartementsgebouw, dus naar het binnenland, werkt de flybox stukken sneller.

  En mijn laatste ervaring : ik ben verhuisd naar een appartement op een 3e verdieping met rechtstreeks zicht op een watertoren vol antennes die op een halve kilometer staat. De flybox is nu héél snel !

 6. Geachte ik zou mij graag een tadaam aanschaffen maar veel verstand heb ik er niet van ik heb namelijk een mobilhome en mijn vraag is als ik op een camping of camperplaats sta waar geen wifi aanwezig is kan ik dan tv of netflix bekijken met die flybox of internetten hartelijke dank voor u reactie
  françois

  1. Dag Francois, dat kan zeker. Je hebt alleen 220V nodig voor de stekker (kan wrs ook op lager voltage werken maar dat moet je klussen). En je bent natuurlijk ook wel afhankelijk van de ontvangst op die locatie. Net zoals het netwerk op je telefoon op sommige plaatsen slecht of helemaal niet werkt. Dat kan invloed hebben op de snelheid of in het slechtste geval betekenen dat je niet online kunt.

  2. De werkelijke snelheid is veel minder dan zij opgeven. Zelden haal ik 20mb/sec bij goede ontvangst. Daarmee kan ik geen tv spelen.

   1. Ik gebruik de Orange Flybox bijna 3 jaar. Perfecte oplossing voor internet en e-mailen. Youtube kids eveneeens zonder haperingen. Tv kijken is meestal OK, soms is de snelheid te laag en komt het weer in orde door power off/on vd Flybox. Voor 20 eur per maand klaag ik niet.
    Noteer wel dat de Flybox op maximum 3 locaties mag gebruikt worden.

 7. Orange weigert me een flybox daar er al te veel op de mast zitten . Ik woon op het zelfde adres can mijn dochter maar op haar domein in een tinyhouse . Mijn abonnement orange . Kan ik die dan van Telenet aanvragen met orange abonnement of verander ik alles dan beter ? Groetjes Gerda

  1. Dag Gerda, weigering van Flybox om die reden heb ik nog nooit gehoord. De telenet box kopen kan maar niet zonder abonnement. Als je dat van Telenet opzegt moet je de router ook terug sturen. Ook is een gewoon orange abonnement meestal ontoereikend van data om in een modern te gebruiken. Kun je niet gewoon gebruik maken van internet van je dochter? Desnoods en Wifi versterker buiten of een kabel aanleggen op het domein.

 8. Ik gebruik een Orange fly-box in mijn tweede verblijf en wil geregeld tv kijken. Hebt u een suggestei op welke manier ik het goedkoopst naar de TV kijk? Al geprobeerd met yelo-TV (abonnement huisadres) maar dan heb ik een verbruik van 3GB per uur. Is dit normaal? Is er een deftig alternatief om TV geregeld te bekijken zonder grote kosten?

  1. Ja TV apps gebruiken gewoonlijk veel data. YouTube en Netflix zijn heel sterk in het optimaliseren van de verbinding en daar kun je bijvoorbeeld perfect een lagere resolutie instellen om zo data te besparen. Maar dat zijn dan ook de enige apps die dat kunnen volgens mij. Wij gebruiken om TV te kijken gewoon de apps van de zenders zelf. Zoals VTM Go en VRT enz. Maar ja die vreten wel data inderdaad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait