Mijn nieuwe favoriete FujiFilm XF lens voor op de X-H1 mirrorless systeemcamera

Had je me vorige week gevraagd wat m’n favoriete FujiFilm lens is dan had ik je waarschijnlijk de XF 23mm f2 genoemd als compacte prime en de XF 16-55mm f2.8 zoomlens als alles kunner en backup.

Van de 35mm heb ik al een tijdje zowel de f2 versie als de f1.4 versie. Beide vind ik goed, de f2 net iets beter zelfs omwille van de snelle AF wat die oudere 35mm f1.4 niet heeft. En als je online wat research doet dan zie je al snel dat die f2 reeks heel veel aanhangers heeft. En dan hebben ze ‘t niet alleen over voor de hand liggende dingen zoals snellere en stillere (lineare) focus.

Dus echt veel haast had ik niet om ook de f1.4 versie van die lens te kopen. Maar jaarlijks, tijdens de Black Friday promoties, koop ik wel iets van FujiFilm gezien de vele promoties. Dit jaar was er wel de cashback maar niet de verdubbeling van het bedrag. Dan toch maar de stap gezet met wat extra kortingen die ik via andere wegen verkreeg (KBC deals ;-)).

En het stelt echt niet teleur. Volgens mij is dit een van m’n nieuwe favoriete lenzen voor op de X-H1. Het helpt dat er wat gewicht op die camera zit. En voor de slechte ontspanner heb ik de back button focus als oplossing.

Als je meer wilt lezen over mijn ervaring met deze lens dan moet je zeker deze website in ‘t oog houden. Ik probeer binnenkort van alle Fuji lenzen die ik heb mijn bevindingen neer te pennen. Vooral omdat ik merk dat er van veel reviews die er al bestaan heel vaak teveel nadruk ligt op de optische prestaties. Die zijn wel belangrijk natuurlijk maar bij Fuji vallen die zelden tegen. Dan hebben we als Fuji gebruikers dus de luxe om over andere eigenschappen te klagen.

Zelf op zoek naar een fuji film lens met een bepaald doel voor ogen? Dit overzicht is een van de betere lijstjes die ik tot nu heb kunnen vinden. Er staan een aantal van FujiFilms XF lenzen opgelijst met vooral ook vermelding van hun belangrijkste pluspunten. Samen met de eerder gelinkte FujiFilm lens roadmap is dit zeker een aanrader voor wie zie nog aan ‘t orienteren is.

1 Comment on “Mijn nieuwe favoriete FujiFilm XF lens voor op de X-H1 mirrorless systeemcamera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait