De X-S10 is de beste Vlog Camera van FujiFilm

En ik kan het weten want ik heb deze camera hier in gebruik genomen puur voor het maken van video van wat ik allemaal uitsteek. In onderstaande video kun je mijn eerste bevindingen en ervaringen zien en waarom ik van mening ben dat deze afwijkende FujiFilm camera echt wel voor Vloggers gemaakt werd.

Ikzelf maak al een tijdje video met de FujiFilm X-H1 omdat deze camera IBIS of dus stabilisatie in de body heeft waardoor je kunt rondwandelen met een camera in je hand en toch nog mooie beelden opnemen. Verder is het ook de eerste FujiFilm camera met een grotere handgreep die je gemakkelijk kunt wisselen tussen foto en video modus.

De X-T3 volgde de X-T2 en X-H1 op, die heb ik nooit interessant gevonden omdat ik de 2 andere al heb en gebruik zonder tegen beperkingen aan te lopen. De X-T4 is een ander verhaal, dat vond ik wel al interessant met de nieuwere sensor en betere stabilisatie en nog betere wissel opties tussen foto en video en het volledig klapbare scherm. Maar die kost je nog minimaal 1800 EUR volgens wat ik zoal kon vinden.

Plus dat ik ook mijn batterijen zou moeten upgraden dan want de X-T4 heeft een nieuwe accu. Als je professioneel met video bezig bent dan is de X-T4 een no brainer want die heeft natuurlijk weer allemaal updates tegenover zijn voorgangers en de nog zo handige typische FujiFilm layout met dedicated knoppen voor ISO, sluiter en exposure compensation. Diafragma zit op de lens.

En toen werd de FujiFilm X-S10 aangekondigd. Goedkoper (1.000 EUR body, 1.100 EUR met 15-45mm lens), dezelfde oude batterij, bijna even goede IBIS als de X-T4, goede focus, nog altijd 4k 30 fps, grotere greep, volledig kantelbaar scherm, …

Omdat de XC 15-45mm f3.5-5.6 OIS lens maar 100 EUR extra was in combinatie met deze nieuwe camera heb ik deze er natuurlijk bij genomen. Als je korting wil nav de huidige winter promoties moet je de 55-200mm lens er bij nemen. De lens zelf kan me minder overtuigen. Maar goed dat was voor die prijs ook wel te verwachten. Het lijkt een klein compact ding maar, zoals je in de video ook kunt zien, verlengt het geheel nog veel als je de camera inschakelt. De zoom ring die op de lens zit is niet meer dan een links/rechts schakelaar die een signaal geeft aan de body om de lens in of uit te zoomen via digitale aansturing. Geen R in de naam dus ook geen diafragmaring op de lens. Wel positief is dat de OIS zijn ding doet en het AF systeem stil en goed werkt.

2 Comments on “De X-S10 is de beste Vlog Camera van FujiFilm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait