Zelf je foto negatieven scannen met de Epson V600 Photo Perfect scanner

Ik heb er eerder al eens een video rond gemaakt en kreeg onlangs een vraag of ik deze nog zou aanraden. En ja eigenlijk wel, deze heeft een adviesprijs van 300 EUR maar je kan em op veel plaatsen nog net iets goedkoper aanschaffen. En dan heb je echt wel een goede scanner.

Echt veel nadelen zijn er niet. Als je veel moet scannen dan is het in de frames plaatsen van je negatieven en stofvrij maken een vervelend werkje. Maar dat zal met veel andere thuis scanners ook het geval zijn. Ook moeten je negatieven dus verknipt zijn.

Zo nu en dan zijn er foto scanners in de Aldi verkrijgbaar, die hebben een automatische doorvoer. Mogelijks kun je daardoor ook je negatieven op rol er door jagen. Al heb ik daar geen ervaring mee.

De voordelen zijn er genoeg. Hoge resolutie van 6400 dpi wat vooral handig is bij kleinbeeld. Goede software met tal van opties specifiek voor ‘t inscannen van foto’s. Redelijke stille en snelle werking.

Via deze link kun je meer foto’s en ervaringen rond deze scanner vinden specifiek voor ‘t scannen van negatieven. Zeker eens lezen als je op zoek bent naar een scanner.

Ik gebruik deze scanner trouwens enkel en alleen voor het scannen van negatieven. Voor documenten heb ik een all in one printer van canon waar je meerdere documenten tegelijk doorheen kunt jagen. Printen is dan weer weggelegd hier voor een laserprinter van HP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait