Niet 1 maar wel 2 Zero elektrische motorfietsen met zelfgemaakte kuip

Het Internet is en blijft toch machtig, het is dankzij dat Internet dat ik in contact kwam met een Belg die zelf een volle kuip gemaakt heeft voor zijn Zero SR. Dat wou ik graag zien dus na wat berichten heen en weer tot een afspraak gekomen.

Het zijn warme dagen, zo warm dat er spontaan water uit het zwembad verdwijnt… Dus op de dag van onze afspraak wou ik nog snel dat zwembad bijvullen. Toen ik de garagepoort opende stonden er niet 1 maar wel 2 vol gekuipte zero motorfietsen op onze oprit. Twee prachtige constructies.

De maker hiervan was al langer bezig met het zelf maken van kuipen, onder andere voor zijn Guzzi brandstofmotor waar hij vroeger mee reed. Meer informatie over hoe hij tot deze kuipen voor zijn zero motorfietsen kwam kun je ook op dit forum in zijn topic vinden.

Ik ga dit bericht zo kort mogelijk proberen houden en vooral de foto’s en de korte video delen die we die dag gemaakt hebben. Als je meer details wilt over de kuipen of de motoren zelf moet je zeker dat topic doornemen. In de video toon ik wat details van het geheel. Misschien maak ik binnenkort nog wel een versie met voice over met meer info.

En dit is een selectie van de foto’s die we gemaakt hebben. Alles is gemaakt met de FujiFilm X-H1 omdat ik ook wou filmen zonder te moeten wisselen van camera. De X-T4 is nog beter in het combineren van de twee maar op de X-H1 heb je een optie waarmee je de instellingen van video losmaakt van de instellingen voor foto. Dan kun je voor foto’s alles instellen met de knoppen zoals je anders gewoon bent. En in video modus tellen die knoppen niet en gebruik je het touchscreen om de video specifieke instellingen goed te zetten. Dat werkt goed omdat je dan minder kans hebt op verwisselen van instellingen tussen de twee modi en voor video verzet je gewoonlijk minder vaak dus volstaat een beperkte touch interface.

Ik ben die dag begonnen met de XF 10-24mm f4 OIS lens wat ik veel gebruik voor video, vooral omdat die net iets breder kan dan de XF 18-55mm f2.8-4 OIS lens wat handig is als je jezelf wilt filmen of niet ver genoeg achteruit kan. Zowel foto’s als video gemaakt met die 10-24mm, groothoek werkt voor auto en motoren over ‘t algemeen goed. Voor het tweede deel van de sessie ben ik dan overgeschakeld op 18-55mm f2.8-4 “kitlens”. Ook daar zowel mee gefilmd als gefotografeerd.

1 Comment on “Niet 1 maar wel 2 Zero elektrische motorfietsen met zelfgemaakte kuip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait