Mijn favoriete Gameboy spelletjes, een overzicht

Eerst en vooral, er zijn 3 soorten cartridges voor de gameboy.

  1. Je hebt de lichtgrijze die gemaakt zijn voor de originele gameboy en dus geen kleurinformatie bevatten. Je kan deze wel spelen op een gameboy color natuurlijk maar je zal altijd vasthangen aan een 4 tal kleuren. Je kan wel met een toetsencombinatie kiezen welke kleuren. Er zijn een paar uitzonderingen op die grijze behuizing zoals de pokémon specials en de gele donkey kong die ik in onderstaande video ook laat zien.

2. de donkergrijze die gemaakt zijn voor zowel de originele gameboy als de gameboy color en dus ook spelletjes met kleurinformatie bevatten. Er zit in deze cassettes ook nog een uitkeping bovenaan waar de aan/uit schuifknop van de originele Gameboy mooi overheen kan.

3. En de transparante cassettes die gemaakt zijn voor de gameboy color. Deze cartridges hebben geen uitkeping meer waardoor deze fysiek niet in een originele Gameboy passen. Of je kan de gameboy in elk geval niet inschakelen. En als je dacht dat het volstaat om die inkeping er zelf in te maken dan kan ik je teleurstellen… want er zijn er die je dat voor gedaan hebben en het werkt niet. Deze spellen bevatten kleur informatie en zijn meer compatibel met de originele gameboy.

In de video laat ik ook mijn spelletjes en dan vooral mijn favoriete spelletjes zien. En dat lijstje wijkt niet zo heel veel af van de vele lijstjes online. Het beste overzicht vind ik nog deze van funstockretro.co.uk omdat het vol met gifjes staat waardoor je heel goed kunt zien wat de gameplay is.

Ik speel vooral graag platform spelletjes en dan zijn titels zoals Super Mario Bros maar ook Wario Land voor de hand liggende opties. Maar ook Donkey Kong Country en Donkey Kong Land natuurlijk.

Voor meer adventure style games ben ik vooral fan van de Zelda spelletjes. Denk aan Zelda Links Awakening DX maar ook Zelda Oracle of Times en Oracle of Seasons zijn gewoon echt leuke games.

En ik heb het zelf niet meegemaakt maar de hele pokémon reeks kun je natuurlijk ook niet omheen. Een spelletje waar iedereen wel de tijd mee kan doden is tetris. De originele of Tetris DX voor de color.

Spijtig genoeg heb ik zelf 2 spellen die nep zijn. Van de Zelda game kan ik perfect spelletjes opslaan en wist ik zelf niet dat het nep was. Het is pas toen ik van dezelfde koper ook de pockémon crystal voor maar 5 EUR kon kopen en die geleverd werd dat het duidelijk werd dat deze nep zijn. De crystal heeft namelijk een doorzichtige behuizing en dan zie je dat het printplaatje maar half zo groot is als een origineel en er niet eens een batterij is voor de save games.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait