Vervolg zoektocht “werkende” XBOX classic

Een snelle update van de zoektocht naar een werkende XBOX ter vervanging van mijn eigen XBOX die stuk is. Een stukje nostalgie voor mij vooral. De eerste die ik via 2dehands en de post ontvangen had bleek evengoed stuk. Daar kon ik dus niets mee aanvangen. Deze tweede aankoop, ook via 2dehands is nu ook geleverd, in onderstaande video zie je of die wel werkt.

Of voor wie de video echt niet wil kijken een snelle recap. Bij ontvangst bleek al snel dat deze open geweest is, dat zegt op zich nog niet veel natuurlijk.

Als ik de stekker insteek start de xbox meteen op, dat is vreemd en eigenlijk geen correct gedrag. Maar gaat wel mooi naar het dashboard. En dan krijg ik meteen het scherm waar je de datum kunt instellen. Dat is een goede indicatie dat de xbox open geweest is om de condensator aan de klok preventief te verwijderen om schade te voorkomen. Dat en mogelijks nog meer.

Ook blijkt dat de power knop zelf niet werkt. Ik kan de xbox enkel inschakelen door de eject knop te gebruiken. Dat zou, samen met het automatisch opstarten, kunnen wijzen op een defecte knop of schade aan het printplaatje van de knoppen. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn want ik heb ondertussen 2 andere verzameld met wel werkende knoppen.

Er komt ook redelijk veel geluid van de harde schijf af, dat is mogelijks een slecht teken. Al is dat iets wat ik niet kan oplossen zonder modchip. Daar ga ik mij dus waarschijnlijk ook niet aan wagen. Maar ik ga minstens deze open maken om te zien wat er te herstellen valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait