Notadesk standing desk of Bureau met zuignappen aan raam

Ik heb voor thuiswerk een standing desk gekocht. Een Notadesk als in “not a desk” en niet “nota desk” zoals ik zelf eerst dacht. Het werd mezelf pas duidelijk nadat ik de spelling op hun Instagram had gezien.

De bestelling ging extreem snel. Ik plaatse die op maandag namiddag via hun website en kreeg al snel bevestiging en een boodschap dat ik het pakket morgen zou ontvangen omdat deze van vrijdag al bij de post afgegeven was… Gezien we maandag waren kon in die uitleg niet meteen volgen en dat het in het Frans opgesteld was hielp ook niet. Ik ging er maar van uit dat het vrijdag op de post ging om de volgende dag te ontvangen. Zaterdag dus.

Maar nee de dinsdag had de postbode de doos al bij. Mooi verpakt in stevig karton inclusief kleurtje. Eigenlijk hoeft dit soort aankopen helemaal niet in gekleurd karton verpakt te worden toch? Uiteindelijk is dat enkel nodig voor de dozen die in de winkelrekken liggen. Wie online koopt heeft daar niets aan. Idem voor het plastiekje er rond, ik gok dat dat er is om beschadiging van de doos te voorkomen.

Ik heb alles direct uitgepakt en een raam gezocht om de zuignap te bevestigen. Er zit in de doos een A4 blad (opnieuw in kleur) maar dat heb ik niet gelezen. Alles is duidelijk zonder instructies. De zuignap heeft een hendel waarmee je die kunt opspannen tegen een glad oppervlak. Vervolgens neem je het blad en dat schuif je dan met een scharnier verbinding vast op die zuignap.

Het helpt om het blad er al aan te bevestigen voor je de zuignap vastzet. Zo kun je goed zien of het blad ook mooi recht hangt. Onderaan het blad zit een soort steun weggewerkt die je dan uitklapt om met een rubber voetje tegen het raam te rusten. Dat voetje is bij mij al vrij snel losgekomen. Dat heb ik nu met een lijmpistool terug vast gezet. Een klein en voorlopig enig minpuntje.

Omdat de zon ‘s morgens volop in de tuin zit heb ik de notadesk maar aan de straatkant gemonteerd. In de eerste mails stond ook een duidelijke boodschap over hoe je beter niet tegen de zon in kunt werken. Logisch ook want dat is bijzonder vermoeiend voor de ogen. Verder ook bericht dat je de zuignap beter niet aan een raam kunt laten hangen omdat het plastiek dan sneller zal verzwakken.

In die mail werd terloops ook gevraagd hoe ik bij de notadesk uitgekomen ben. Geen vervelende 1 in de duizend, vragenlijst na bestelling. Gewoon een vrijblijvende vraag. Dus met veel plezier heb ik uitgelegd dat deze getipt werd via tech45 podcast.

Er zit in die doos ook een nylon riem die je rond een boom kunt binden om daar je tafel dan aan te bevestigen. Dat heb ik zelf nog niet gebruikt of getest. Het is handig dat het er allemaal bij zit maar ik denk niet dat ik dit ga gebruiken. Op hun instagram account kun je wel wat voorbeelden vinden.

Een andere manier van gebruik is om de computer op je schoot te houden zonder de warme lucht op je benen af te stralen of, erger nog, die lucht afvoer te blokkeren. Ook dat ga ik niet snel gebruiken.

Een laatste optie, die ik mezelf wel nog zie toepassen, is als bureaustand. Zo’n ding waarmee je je laptop hoger op je bureau kunt plaatsen zodat je schermhoogte overeen komt met een goede monitor. Dan staat het blad volledig op de driehoek die uitklapt. Voor die klapsteun is er ook een klein stukje hout wat je er onder kunt schuiven zodat de voet niet dicht klapt. Of toch niet aan de kant waar die hoort te klappen.

De scharnieren waarmee die open en dicht klapt zijn van plastiek gemaakt. De tijd zal moeten aantonen of dat ook goed blijft. Nu in het slechtste geval kun je deze wel altijd door ijzer beslag vervangen. Bijkomend nadeel is wel dat ze ook de andere kant op kunnen buigen en zo kan de voet dus nog wel dichtslaan.

Het blad zelf is mooi uitgevoerd in bamboe. De zuignap en verbinding, die wel in metaal gemaakt is, voelen stevig aan. Met een 15 inch MacBook pro heb je net genoeg plaats over voor een smartphone. Een muis zul je er niet op kunnen plaatsen (of je moest hele kortingen bewegingen kunnen maken).

Een volledig dag staand werken is volgens mij even slecht al een hele dag zittend werken. Ik gebruik deze nu dan ook vooral voor de afwisseling. Of als ik me eens niet volledig wil afzonderen in m’n bureau om te werken en beneden bij de rest van de familie wil verblijven.

Oh ja en het is een Belgisch product! Of toch in elk geval in België ontworpen en bedacht. Op de doos staan dan wel ook nog de productie in China zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait