België is officieel niet in lockdown maar bijna alles is dicht en we moeten thuis blijven

Noem het vooral geen lockdown was de boodschap. Maar goed daar komt het natuurlijk wel op neer. Je kan nog boodschappen doen, mits je de regels volgt. Alle verplaatsingen moeten beperkt blijven tot het hoogst noodzakelijke.

Fietsen, wandelen en andere buitensporten mag nog maar max. Met 2 personen, niet in groep. Fietsen zou trouwens volgens dit artikel een goed idee zijn https://nieuwsfiets.nu/2020/03/19/virologen-zien-fietsen-als-perfecte-zelfbescherming/

Motorrijden is wel verboden, tenzij dit voor je beroep noodzakelijk is natuurlijk. Dat begrijp ik ook wel, een van de argumenten is dat motorrijders een risicogroep zijn in het verkeer en er is met dit virus nu eenmaal geen plaats te over in de ziekenhuizen. Zie ook https://www.motoren-toerisme.be/nieuws/oproep-gebruik-je-motorfiets-alleen-voor-essentiele-verplaatsingen

En ja de video’s rond Straatfotografie zullen tijdelijk ook op pauze gezet worden. Ik blijf gewoon zoveel mogelijk thuis met het gezin en dat zou iedereen moeten doen.

De recent aangekochte GFX zal dus nog niet meteen op straat gebruikt worden… Dan maar verder testen met de canon lenzen en de viltrox adapter. Daar binnenkort een nieuwe video over.

Werken doe ik van thuis, ik heb het geluk dat m’n vriendin nog thuis is om voor de kinderen te zorgen want ook de scholen zijn dicht. Maar er lopen dus ook altijd wel kindjes rond dus de kans bestaat dat er wat meer achtergrond geluiden in de video zullen kruipen.

Het maker faire gent event waarvoor ik een workshop over smartphone fotografie zou geven is ondertussen ook officieel afgelast… Spijtig maar de enige juiste beslissing. Dat zou plaatsvinden in mei. We zijn ondertussen ook al aan het kijken om onze geboekte campings in Hongarije en de weg daarheen voor deze zomer te annuleren.

Het zijn bizarre en tegelijk beangstigende tijden. Ik wens iedereen een goede gezondheid en blijf voorzichtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait