Met deze truc weet je wat andere verdienen op YouTube

Zo kun je zien wat anderen verdienen aan advertenties op YouTube

CPM of Click Per Mille is hoeveel YouTube advertenties opbrengen. De exacte CPM waarde van een YouTuber is niet publiek maar als gemiddelde kun je wel uitgaan van een CPM van rond de 2 USD voor mannen en rond de 6 USD voor vrouwen.

Dat is wat die mensen verdienen aan advertenties per 1000 views. Het aantal views is dan wel weer een publiek gegeven op YouTube. Daarvoor kun je op de profielpagina van die gebruiker naar de laatste tab gaan “Over” en dan krijg je het totale cijfer te zien. Daarmee kun je dus perfect inschatten hoeveel dat kanaal hen al opbracht.

Schermafbeelding 2020-02-12 om 14.46.29

Ik heb voor mijn eigen kanaal in het verleden al aangegeven dat ik een inkomen heb via advertenties van rond de 10 EUR per maand. Als je gaat kijken naar m’n cijfers is dat 5.300 views dus 5.300/1000*2 = 10,60 (USD eigenlijk) dus niet zo zot ver van het werkelijke cijfer.

Dus wat verdienen andere youtubers die in het Nederlands content maken over fotografie? Wel eerst en vooral heb ik een paar namen gehaald uit de top 20 van de fotografie resultaten op youtube en daar dan de cijfers van opgezocht:

Natuurlijk heeft een YouTuber die het groot ziet meer inkomstbronnen dan dat. En dan nog liefst ook via andere kanalen. Denk aan amazon affiliatie links of producten die ze zelf verkopen (merchandise). En dan zijn er ook nog samenwerkingen met merken waar contracten voor opgesteld worden waarvan de details zelden openbaar gemaakt worden. Dus dit is maar een deel van het mogelijke inkomen.  Maar het geeft toch een indicatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait