Zo maak ik al mijn YouTube thumbnails met de canva app

Thumbnails zijn belangrijk voor je YouTube kanaal. Het is een van die dingen die gebruikers als eerste zien in hun feed en die samen met de titel van je video zullen bepalen of mensen er ook echt op gaan klikken.

Eens geklikt is het dan aan de inhoud, het verhaal, de kwaliteit van beeld en geluid en montage edm om de aandacht van de gebruiker ook vast te houden. Maar het begint dus met die titel en miniatuur.

Bekijk vooral deze video om te zien hoe ik mijn thumbnails heel vlot om the go can maken met de super handige Canva app voor iOS. Ik weet niet of deze voor Android ook bestaat overigens.

Het grote voordeel van deze app is dat die vol templates zit die je zo kunt gebruiken. Je hoeft alleen de afbeeldingen en de tekst te vervangen door je eigen inhoud.

Je moet dus wel nog altijd een afbeelding maken om mee te beginnen. Dat kan een screenshot uit de video zijn, of nog beter echt een foto die je maakt met dit als doelstelling.

Is de app dan perfect? Nee dat niet, het grootste probleem wat ik er zelf mee heb is dat ik geen schaduw op de tekst kan plaatsen. Je moet dus altijd met andere trucker de tekst loskoppelen van de achtergrond. En je ziet dat ook aan de templates die er zijn. Sommige maken gebruik van een gekleurde balk achter de tekst. Andere maken een grijze overlay over heel de afbeelding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait