Video’s rond basis cursus fotografie doen het goed

Zoals beloofd ben ik dus gaan kijken wat keywords voor m’n kanaal kunnen betekenen en wat zitten zoeken en proberen. De eerste video’s waarbij ik de titel, thumbnail en sleutelwoorden echt benut heb was de reeks over basis cursus fotografie. En het lijkt zijn vruchten af te werpen.

Om de juiste sleutelwoorden te bemachtigen heb ik een aantal tools getest. Een app die ik regelmatig online zag was TubeBuddy waar ook een chrome plugin voor bestaat. Je moet in die app wel redelijk wat vertrouwen leggen want je kunt deze alleen gebruiken door de makers volledige toegang tot je Google account te geven… iets wat ik als software ontwikkelaar niet graag doe. En toen bleek ook nog dat je met de gratis versie maar een beperkte tijd kunt sleutelwoorden beoordelen dus dat werd het hem toch maar niet.

Een andere chrome plugin waar ik meer success mee had was de keywords everywhere plugin. Die hoef je helemaal geen toegang tot je google accounts te geven en de standaard resultaten van de gratis versie blijven bruikbaar. Het is alleen voor de extra informatie dat je de betalende versie van de plugin nodig hebt.

Als je zoekt op “fotografie” kom ik nog niet direct naar boven in de resultaten. Je moet dus preciezer zijn in waar men naar op zoek is. Als je zoekt op “straatfotografie” blijken mijn video’s dan weer wel goed te scoren.

Schermafbeelding 2020-02-05 om 21.27.40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait