FujiFilm GFX 50R aan laagste nieuw prijs ooit

Bij artencraft.be staat de GFX 50R momenteel het laagst in prijs ooit. Nog een pak lager zelfs dan bijvoorbeeld bij kamera-express. Dit is nagenoeg de prijs waarvoor je deze camera tweedehands kunt vinden (als je geluk hebt want zoveel zijn er niet te vinden).

En ze hebben nochtans exact dezelfde 1.000 EUR korting op dit moment. De winteractie is al even afgelopen, toen was de korting 400 EUR op de body en 400 EUR op een aantal van de prime lenzen. Samen dus goed voor 800 EUR als je een combinatie kocht. Nu is het 1.000 EUR op de body of 1.000 EUR op de body plus lens combinaties (wat gewoon hetzelfde is natuurlijk :D). Dit keer ook wel beperkt tot de 50R, volgens mij deed de 50S de vorige keer ook mee.

In het verleden ben ik al op stap geweest met deze camera en het is zeker niet de snelste camera als het over verwerking of autofocus gaat. Maar daar koop je zo’n (bijna) medium formaat camera ook niet voor natuurlijk. Je koopt die vooral voor die extra grote sensor… En toch bleek uit m’n bevindingen dat ook die niet echt kon overtuigen. OK de resolutie heb je wel, maar dat hebben een aantal recentere full frame camera’s ook. Maar bijvoorbeeld de hoge ISO performantie was niet zo spectaculair en ook de beperkte DOF was minder indrukwekkend dan ik dacht doordat de maximale lens opening voor de meeste GF lenzen (op de 110mm f2 na) slechts f2.8 is. Met mijn X-T2 met de 56mm f1.2 lens kon ik eigenlijk minder DOF bekomen. En juist dat laatste, die lenzen, daar denk ik nu iets op gevonden te hebben.

Want ja de GF lenzen zijn behoorlijk duur… die staan op dit moment terug aan de volle prijs. Ik hoop dat deze binnenkort ook weer 400 EUR afgeprijsd staan. In afwachting heb ik daar een andere oplossing voor… binnenkort daarover meer. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait