Panorama van enkele foto maken met FujiFilm (of andere) camera en Photoshop Express (geen merge)

De beste feature van de FujiFilm GFX digitale middenformaat camera’s heb ik altijd de 65:24 crop ratio gevonden. Waar je bij de X-series beperkt bent tot crop ratio’s voor in camera opnamen van 1:1, 3:2 en 16:9 doet GFX daar ook nog die panorama van 65:24 bovenop.

In die crop fotografeer je anders en werk je vooral met de ruimte in de breedte. uiteindelijk hou je maar de helft van de sensor over. Voor de 50 mp sensors van de GFX serie is dat dus nog altijd 25 mp.

Door een deel van het display af te plakken bekom ik bijna hetzelfde resultaat. Ik kan namelijk de kadrering maken waar ik dan achteraf tot ga bijsnijden. De info die ik daardoor mis op het scherm is nog wel in de zoeker zichtbaar.

Voor het bijsnijden moest ik op de telefoon trouwens nog op zoek naar een app waar je een ratio zelf kunt kiezen of er meer presets zijn dan de meest voorkomende opties. Dat bleek ik te vinden in de Photoshop express app van Adobe. Daar komt de preset “Omslag Facebook Profiel” op enkele pixels na overeen met die crop.

Een paar eerste foto’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait