SVZ Zero SR/F verloop herstelling na “vocht”problemen

Zie ook m’n eerder bericht voor een duidelijke beschrijving van de “vocht” problemen die ik had met deze motor.

Uiteindelijk heb ik de motor dan op een dinsdagavond na ‘t werk met de camionette zelf tot bij de dealer gebracht in Zwevegem. De dag erop kon ik al zien aan de GPS gegevens en de laadtoestand van de accu, die allemaal van op afstand uit te lezen zijn, dat er test gereden was. En de dealer nam ook contact op met mij om me te vertellen dat hij het probleem zelf niet kon oplossen en de motor dus opgehaald zou worden door Zero Europe.

De week daarop, opnieuw de woensdag, nam ik zelf contact op met de dealer omdat ik nog niets vernomen had en zelf alleen kon zien dat de motor nog op de parking in Zwevegem stond. De dealer zei dat hij nog niemand van het transportbedrijf had gezien en er ook verveeld mee zat omdat ze de week erop, omwille van de kerstperiode, dicht zijn. Dus het moest die week nog gebeuren of het was meteen al pas voor na nieuwjaar.

Gelukkig kreeg ik diezelfde dag nog een notificatie via mijn telefoon van de motor zelf dat deze in beweging was. Dit is een anti diefstal systeem wat blijkbaar ook goed werkt. Als ik zelf met de motor in de camionette onderweg ben krijg ik bijvoorbeeld geen meldingen. Ik vermoed dus dat ze de locatie van de telefoon vergelijken met de locatie van de motor.

img_3195.png

Vervolgens lijkt het er op dat de motor 2 dagen lang onderweg geweest is, over Gent naar Antwerpen en zo naar Nederland. Blijkt dat Zero Europe wel vrij hoog in Nederland zit als ik de locatie nu bekijk. De melding op mijn telefoon heb ik 2x ontvangen, ik gok dat ze deze elke 24u herhalen.

Ook daar op die locatie is er duidelijk getest bij ontvangst wat ik aan zowel de GPS gegevens als de acculading kan zien. De dealer heeft mij net voor zijn verlof nog op de hoogte gebracht dat ze er in Nederland mee bezig zijn maar dat hij dit jaar geen updates meer verwacht.

IMG_3201

Dus ja ik wacht geduldig af terwijl ik mijn verplaatsingen met de R1200 GS maak. Gelukkig ben ik zelf ook 2 weken thuis dus hoef ik me niet zo vaak te verplaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait