Praktisch voorbeeld video bewerken op iOS met iMovie en de iPad

Sinds een tijdje doe ik er alles aan mijn video workflow zo eenvoudig en snel mogelijk te maken. Daarvoor monteer ik onder andere de video op m’n iPad Pro met de iMovie app. Dit heeft een aantal voordelen zoals het sneller kunnen toevoegen van muziek en splitsen en verplaatsen van beelden. Bekijk deze video voor een impressie.

 

Nadelen zijn er ook hoor. Zo zit je altijd wel met de beperkte opslag van de iPad zelf. Tenzij je de versie met meer interne opslag koopt maar dan kom je wel gevaarlijk dicht bij de macbook prijzen. Achteraf opslag toevoegen is niet mogelijk.

Op zich wil je die video sowieso niet enkel op je iPad hebben staan dus ik laat in die video ook zien hoe ik deze dan via mijn Time Capsule (of elke andere NAS) alsnog naar mijn Mac Pro verplaats waar ik wel de nodige opslag en backup opties heb.

Een ander vervelend nadeel van het bewerken van video met de iMovie app is dat de versie voor de Mac wel heel verschillend is van de versie voor de iPad. Op sommige vlakken is dat een voordeel. Maar er zijn ook verschillende die alleen maar vervelend zijn. Zo slaag ik er niet in een foto volledig gevuld in beeld te plaatsen met de iPad versie van de iMovie app. Waar je op de desktop gewoon kunt kiezen voor verschillende weergaven blijkt dat op de iPad veel beperkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait