Dit is geen review van de DJI ronin SC

Voor de video opnamen was ik al een tijdje op zoek naar een oplossing voor de stabilisatie. Ik ben super tevreden van de video kwaliteit die de X-T2 levert. Alleen voor stabilisatie overschakelen op een X-H1 leek me wat overkill. En tegelijk ook maar een halve oplossing. Ik heb al een aantal lenzen met OIS die ik kan gebruiken. Net als de IBIS in een X-H1 is dat goed voor ietwat stabilisatie. Maar voor het echte werk heb je gewoon een gymbal nodig.

De X-H1 is trouwens net als de X-T2 op het einde van de productie gekomen en daarom op veel plaats heel voordelig te kopen. Voor 900 EUR inclusief de extra grip is geen uitzondering. Net als met de X-T2 is het nu vooral nog een winkel met voorraad vinden.

Maar goed ik was dus op zoek naar een Gymbal. Ik ben heel tevreden over de DJI Osmo Mobile 2 die ik heb voor m’n telefoon. Werkt goed en heeft handige features zoals active track. Daarbij kun je in het videobeeld een kader om een object heen maken en dan zal de gymbal er alles aan doen dat object te blijven volgen.

DJI heeft ook grotere gymbals. De DJI Ronin S bijvoorbeeld die al een tijdje beschikbaar is, alleen is die net te groot en heb ik helemaal geen payload nodig van > 2 kg (3.5 kg getest voor Ronin S is dat). De zwaarste lens, camera combinatie die ik wil gebruiken is 500 gram voor de body en 800 gram voor de lens, samen nog geen 1.5 kg.

En ook daar heeft DJI nu een oplossing onder de noemer Ronin SC. Een compactere en lichtere versie van die Ronin S. In onderstaande video zet ik alles op met mijn X-T2 en de XF 16-55mm f2.8 lens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait