Ik weet niet welke tent ik moet kiezen

Ik twijfel tussen de forclaz trek 900 ultralight van decathlon en de Jack Woflskin Gossamer. De prijzen en afmetingen zijn bijna gelijk. Echt kleine verschillen. Maar het ontwerp is wel dusdanig verschillend. Zo goed als alle andere opties voor de 1 persoons tentjes zijn veel te duur voor die paar keer op een jaar dat ik die gebruik.

Van de decathlon tentjes kan ik hier en daar wel iets vinden van reviews online. Maar het lijkt er op dat dit telkens andere modellen zijn die niet meer beschikbaar zijn. Deze Quecha Quickhiker 2 lijkt er dan nog het best op van constructie maar die is duidelijk voor 2 personen. Dat is natuurlijk veel grotere pakmaat en gewicht ook. Ik wil er ook mee fietsen dus dat is wel belangrijk.

Jack Wolfskin tent Gossamer Volcano

Dit lijkt me meer een klassieker model en is meteen ook de tent met de meeste ruimte in de breedte en lengte met 80×225 cm. Waar de rugzak of schoenen dan moeten komen is mij niet helemaal duidelijk. Aan het hoofdeinde lijkt er wel 30 cm extra ruimte dus ik vermoed dat dat de voortent is. Of de voortent ontbreekt bij deze, dat kan ook natuurlijk.

Als je kijkt op de website van AS adventure dan zie je dat deze net iets zwaarder is dan dan decathlon tent met een gewicht van 1,75 kg. En ook de pakmaat is net iets groter met 44×14 cm.

Forclaz trekking tent trek 900 ultralight

Deze tent is vooral een pak hoger binnenin en er is een duidelijke voortent in de driehoek opzij. De binnenafmetingen in breedte en lengte zijn wel net iets kleiner met 60×210 cm. De breedte verloopt eigenlijk van 50 naar 70 en dan terug naar 60. Maar de Gossamer tent heeft dus een verloop van 80 naar 90 cm.

Volgens de website van Decathlon is deze tent de lichtste en kleinste ingepakt met 1,60 kg en 40x12x12 cm. En je kan ook gemakkelijker recht zitten in de tent door de hogere binnenruimte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait