Een nieuwe shure mv88 microfoon gekocht

Volgens mij heb ik dat hier nog niet eens gedeeld. Ik had eerder al wel verteld over de aankoop van mijn shure MV88 plus video kit waarmee ik zo nu en dan video met de smartphone maak maar vooral ook heel veel geluidsopnamen doe. Want daar is deze microfoon ook echt wel heel goed in.

De MV88 plus is eigenlijk de opvolger van de MV88 iOS microfoon. De voordelen van de MV88 plus tegenover de originele MV88 zijn duidelijk, deze heeft een afzonderlijke kabel voor iOS of USB-C (Android maar ook recente macbooks en iPad).

En toch werkte dit niet altijd even goed voor mij. Het grootste probleem is dat je een en ander moet opzetten voor je kunt een opname starten. Als je enkele opnamen na elkaar maakt is dat geen probleem. Maar als je tussendoor snel iets wilt opnemen dan wil je ook weer opbergen achteraf en dan is het wel onnodig veel opzet en afbreek werk.

Dus vooral voor onderweg en om sneller tussendoor op te nemen leek mij die originale iOS only MV88 microfoon ook wel een goed alternatief. Deze heft dus enkel een lightning aansluiting waardoor deze zelfs niet op de recentste iPads met USB-C werkt.

Bijkomende reden voor mij om de originele toch ook maar aan te schaffen is dat ik onlangs ook het quad lock systeem heb gekocht waardoor er nu achterop het hoesje van mijn telefoon een verdikking zit die eigenlijk in de weg zit van de klem van die shure video kit. Ik kan het nog wel gebruiken maar dan moet ik de klem over het scherm (in plaats van over de achterkant) heen zetten of helemaal op de rand van de telefoon.

Toegegeven, had ik hier bij het aanbrengen van die universele quad lock bevestiging op mijn moment hoesje eerder aan gedacht dan had ik die ook wel meer uit het midden kunnen plaatsen om dit probleem te voorkomen. Ik heb hetzelfde aan de hand nu met de DJI Osmo Mobile 2 natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait