Een namiddag op stap met Stef in Ronse

Ik kreeg eerder een tip van Stef dat hij Ronse goed kent en me wel eens wou rondleiden. Afgesproken en toen stonden we daar aan het station. Ik was eerder al in die omgeving gaan verkennen omdat ik er toch vaak passeer op weg van en naar het werk.

In deze video ben ik nog zonder Stef op stap. Stef heef mij tal van leuke plekjes laten zien in Ronse. Onderweg hebben we hier en daar wel foto’s genomen ook maar het was vooral een leuke wandeling en kennismaking met Ronse.

We zijn vertrokken aan datzelfde station. Daar nam ik wat foto’s van de mensen op straat waarbij me vooral opviel dat er nogal wantrouwige reacties volgen. Geen confrontaties maar je ziet wel dat ze je in het oog hebben en zich afvragen waarom je foto’s neemt. In een drukke stad als Gent of Antwerpen, waar trouwens ook veel meer fotografen actief zijn, valt dat zo niet op.

Onze weg verder gezet langs kunstwerken en interessante gebouwen. Van de muurschilderingen wist Stef me te vertellen dat er elke 2 jaar een wedstrijd is waarvan de winnaar dus een plaatsje in Ronse krijgt. Meer info via de website van de picturale in Ronse.

Ook tal van steegjes gezien die me nog nooit opgevallen waren. En dan verder door naar de vrijheidsmarkt en het textielmuseum en toeristische dienst van Ronse aan het bruulpark.

Om uiteindelijk uit te komen aan de Ververij waar een prachtig gebouw staat voor het cultuurcentrum. Maar daaromheen ligt ook nog een groot domein van de vroegere fabrieken. Met verschillende waterbekkens waar een mooi wandelpad omheen aangelegd is.

Op de terugweg kwamen we nog langs het lokaal van de fotoclub van Ronse waar Stef ook lid van is.

Ondertussen staat ook de podcast online. Je kan meer info vinden rond de fotoclub via hun wordpress pagina of de website van fotoclub Ronse.

1 Comment on “Een namiddag op stap met Stef in Ronse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait