Mijn Hasselblad 500 cm is verkocht

Het zat er natuurlijk aan te komen. Ik vind die Hasselblad een prachtige camera en die paar keer dat ik er foto’s mee maak doe ik dat ook altijd met heel veel plezier.

Het probleem is alleen dat ik zelden de tijd kon vinden om er ook foto’s mee te maken. Dan heb ik liever dat er iemand anders gelukkig mee is die wel tijd heeft om het ding ook echt te gebruiken.

Dat gebruiken is trouwens belangrijk voor de conditie van het geheel. De sluiter in de lens moet geregeld gebruikt worden op de verschillende posities om slijtage te voorkomen. Het slechtste is de lens wegzetten met een sluiter in opgespannen toestand. Daar lette ik wel goed op. Ik heb er destijds trouwens ook een video rond gemaakt binnen de mini serie “materiaal met een verhaal”.

Het helpt dat ik mijn exemplaar heb kunnen verkopen voor de prijs waar ik die destijds zelf voor gekocht had. Ik heb die zo op eBay gezet met de optie tot prijsvoorstellen actief in de hoop toch niet teveel te moeten inboeten. En tot mijn verbazing kreeg ik een paar dagen later al bericht dat de camera verkocht was voor de vraagprijs!

Het helpt ook wel dat mijn vader nog zo’n camera heeft met een heel arsenaal aan lenzen. Dus als ik dat echt wil kan ik altijd nog met zijn camera werken. Mijn voorraad Ilford B&W ISO 400 120mm filmrolletjes heb ik meteen daar gelaten ook.

Ik kocht die trouwens op eBay in voordeelpakken van 10 stuks of bij fotoimpex.de als er niet meteen een goede deal op eBay stond. De betere deals op eBay kwamen gewoonlijk toch ook uit Duitsland dus veel verschil maakte het allemaal niet. Ik meen mij te herinneren zo 4.50 EUR per rolletje te betalen op eBay voor die Ilford film. Prijzen van andere films staan hieronder (wel al ff geleden):

Sofort lieferbar:                                       1 Stück | KODAK Ektar 100 Rollfilm 120 | zu je 4,45 EUR  | Gesamt: 4,45 EUR. 
Sofort lieferbar:                                       1 Stück | FOMA Fomapan: 100 Rollfilm 120 | zu je 2,98 EUR  | Gesamt: 2,98 EUR. 
Sofort lieferbar:                                       1 Stück | FOMA Fomapan: 400 Rollfilm 120 | zu je 3,5 EUR  | Gesamt: 3,5 EUR. 
Sofort lieferbar:                                       1 Stück | ILFORD Delta 100 120 Abgelaufen 05/2015 | zu je 3,2 EUR  | Gesamt: 3,2 EUR. 

Die prijzen, van de camera’s dan, blijven trouwens verrassend stabiel. Soms kun je in fotografie zaken die ook aan tweedehands doen wel eens een set Hasselblad materiaal vinden. In veel gevallen goed gebruikt maar dat hoeft geen probleem te zijn. Grote voordeel is dat die daar vaak als inruil achtergelaten zijn en de prijzen bijlange niet zo hoog liggen als op tweedehands websites en eBay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait