Mijn video workflow vereenvoudigen voor boost van creativiteit

Als het over fotografie gaat ben ik al jaren bezig met een vereenvoudigde workflow. Ik heb zo goed als altijd een camera met een eenvoudige prime lens bij me met daarin een 64GB kaartje klaar om te fotograferen. Thuisgekomen moet ik dan alleen dat kaartje in de computer plaatsen en de foto’s importeren in lightroom. Daarin maak ik een selectie en indien er iets goed bij zit exporteer ik dat, eventueel na wat tweaks van de belichting.

Het grote voordeel van die eenvoudige workflow is dat ik mij echt kan concentreren op het maken van foto’s. En ik kan als vader met een fulltime job lang niet altijd fotograferen. Dus die paar keer dat het wel kan doe ik dat liefst in optimale omstandigheden.

https://anchor.fm/lichtcast/episodes/S02E38-gratis-en-eenvoudige-tip-voor-creativiteit-boost-e4j79k

Voor mijn video gaat het lang niet altijd zo vlot. Ik probeer al een tijdje de kwaliteit van die video’s te verbeteren. Bijvoorbeeld door mooie overgangen en een goed verhaal te brengen. Niet zozeer technische perfectie dus. Eerder inhoud.

Nu heb ik daar denk ik de oplossing voor gevonden. En die is tweeledig. Ik ga ten eerste de verwerking van het video materiaal tot een video op youtube vereenvoudigen. Door gebruik van imovie op de ipad.

Onderweg VIDEO BEWERKEN met iPad (take 2)

Het maken van die video opnamen moet ook eenvoudiger kunnen. Als ik met de fujifilm X-T2 video maak moet ik eerst en vooral de instellingen op de camera goed zetten voor video omdat ik deze body ook gebruik voor foto’s. En daar stopt het niet want ik moet ook de juiste lens met ND filter monteren en een extra microfoon voor beter geluid.

Het resultaat is een technisch goede opname. Maar volgens mij ook een verlies aan kwaliteit van de eigenlijke inhoud. En net dat verhaal is zo belangrijk voor video.

Dat denk ik op te kunnen lossen door vanaf nu meer en meer met een gopro actiecamera vast te leggen. Het grootste verschil is dat ik die altijd gebruik voor video en dus de instellingen altijd goed heb staan. Verder heb je maar 2 knoppen op die camera. De hero session dan toch. Een knop voor het menu en de instellingen. En een andere knop om de opname te starten of te stoppen. Dat is alles.

Technisch zal die camera het binnen vooral veel minder goed doen. Er kan dus een terugval zijn in de kwaliteit van de beelden. Maar als het verhaal goed is denk ik alsnog betere content te kunnen opleveren.

Less is more principe om betere video te maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait