Straatfotografie in Gent met FujiFilm GFX 50R & 63mm f2.8

Ik werk (vaak) in de KBC toren in Gent. Van daaruit kan ik dus vrij snel het centrum in om over de middag ook wat rond te wandelen en fotograferen. Nu doe ik dat dan meestal wel in het centrum. Dan rij ik door naar de Sint-Michiels brug waar ik de motor op de stoep parkeer (want dat mag in BE) en ga daar te voet verder richting graslei, korenmarkt, vrijdagsmarkt, Sint-Jacobs, …

Deze keer heb ik het anders aangepakt. Ik kom niet veel meer langs het Sint-Pieters station in Gent omdat het zo moeilijk bereikbaar is met de auto. Zeker toen de werken nog volop bezig waren. Maar dat betekent ook dat ik de vernieuwde gebouwen nog niet had gezien. Dus dan maar eens die kant op rijden.

En die gebouwen waren best wel impressionant! Ja ik zeg straatfotografie maar ik heb eigenlijk niet zo heel veel mensen vastgelegd, eerder de omgeving en gebouwen dus. En de standaard lens van 63mm (middenformaat) is eigenlijk veel te krap om echt veel omgeving te fotograferen. Dikwijls waren het dan ook eerder details dan volledige gebouwen.

Voor een paar gebouwen heb ik dat opgelost door verschillende opnamen te maken die ik dan later op de computer (met lightroom in mijn geval) kan samenvoegen tot 1 geheel. Dat werkt maar je hebt er wel een krachtige computer en geduld voor nodig. De 50MP bestanden zijn namelijk 115MB elk…

_DSF8200-Pano

En hier en daar heb ik ook wel mensen en omgeving gecombineerd. In de tunnels van de tram en buslijnen kwam ik trouwens een andere fotograaf tegen. Op zich niet verwonderlijk voor een drukke stad en drukke stationsbuurt. Plus de fotografie scholen in Gent.

Opnieuw heel dankbaar gebruik gemaakt ook van de panorama feature van deze camera. Ik blijf er bij, als er 1 reden is waarvoor ik deze camera heel misschien toch ooit zou kopen dan zal het die functie wel zijn. En de kans is dan groot dat ik die camera dan ook enkel in panorama gebruik.

_DSF8180

_DSF8185

_DSF8177

Hieronder nog een galerij van een selectie van de foto’s die ik die dag gemaakt heb. De camera is niet van mij dus die gaat de volgende dag ook gewoon terug naar de winkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait