FujiFilm GFX 100 aangekondigd !

Het is zover, ik heb de berichten rond mijn ervaring met de GFX 50R nog niet klaar of FujiFilm laat vrolijk weten de GFX 100 eind volgende maand te leveren.

De specificaties zijn indrukwekkend. Een resolutie van 100MP is dan nog niet eens het beste nieuws. Veel interessanter vind ik dat er nu ook phase detect autofocus op de sensor zit waardoor je dus eindelijk goede en snel werkende AF krijgt.

Ook de videografen zullen blij dat je nu tot 4K in 30fps kunt vastleggen. En daarbij komt ook nog dat er stabilisatie in de body zit, IBIS dus. Verder schrijft de camera weg in 16 bit (14 bit voor de vorige modellen).

En tot slot hebben ze de beperkte accucapaciteit ook aangepakt met een ingebouwde verticale grip waar 2 batterijen in passen. Al had ik zelf geen problemen met de accuduur van de 50R. Het maakt deze camera uiteraard nog zoveel groter dan de 50S, ook door IBIS trouwens.

En dan de prijs… de body alleen zal net geen 10.000 EUR kosten. In vergelijking met de concurrentie (digitaal middenformaat) is dat nog altijd aan de onderkant van het spectrum terwijl de specificaties zelf dat absoluut niet zijn. Dus een mooie deal. Al is dat voor mijn budget wel niet weggelegd.

De beste review die ik kon vinden staat hier en is zo goed omdat deze geschreven is door iemand die duidelijk al een tijdje met de camera aan de slag is. Zelfs meerdere prototypes heeft mogen gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait