Upgrade geluid podcast met Shure MV88plus video kit

De fotografie podcast begint tractie te krijgen dus werd het tijd om te investeren in de opnamekwaliteit. Heel leuk aan een podcast is hoe laagdrempelig het is om die op te starten. Je kan letterlijk je smartphone gebruiken met een gratis app om opnamen te maken. En zo ben ik zelf ook begonnen.

De video

 

 

Het verslag

Maar ik wist wel dat ik vroeg of laat ging overschakelen op iets beter. Vooral als je met meerdere mensen wil opnemen moet je ofwel met meerdere microfoons of met 1 hele goede microfoon in de juiste omgeving werken.

Een populaire optie is de Yeti Blue Microphone reeks. Deze kun je eenvoudig aansluiten via USB op een computer die dan de opname voor je maakt.

Ik zocht iets wat ik ook onderweg zou kunnen gebruiken. En zo kwam ik terecht bij de Shure MV88 microfoon. Nadeel daarvan is dat deze rechtstreeks op de lightning poort van je iPhone zit. En dus ook alleen compatibel is met iOS devices.

Maar laat Shure nut net tijdens de E3 beurs een opvolger aangekondigd hebben die te koop is in een kit als de Shure MV88plus video kit. Voorlopig enkel via de shure website zelf te bestellen maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd. De kit is compleet met mini statief (Manfrotto Pixi), opberg etui, smartphone houder en een kabel voor zowel USB-C als lightning poort. Dus ook compatibel met computer en Android devices.

De podcast

De kwaliteit en meer details rond deze microfoon kun je beluisteren via de podcast;

 

Verwante producten

Als je interesse hebt in deze microfoon dan kun je deze via deze link kopen op amazon.de en zo steun je ook mijn kanaal:
Shure MV88+ video kit – https://amzn.to/2JFLAFr

Of je kan er ook de eerste versie van deze microfoon vinden die dus enkel compatibel is met iOS devices en rechtstreeks op de lightning poort zit
Shure MV88 – https://amzn.to/2JMeBiK

1 Comment on “Upgrade geluid podcast met Shure MV88plus video kit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait