Boek review boekenreeks : a flat 6 love affair door Bart Kuykens over portretfotografie en Porsche 911

Dit keer bekijken we een van de boeken uit de reeks “a flat six love affair” van Bart Kuykens. Dit zijn boeken met zwart-wit foto’s van klassieke porsche’s met de kenmerkende 6 cilinder boxer motoren.

Naast de foto’s zelf valt er veel over de boeken en de reeks op zich te vertellen. De boeken staan vol van de verwijzingen naar auto’s. Zoals het chassisnummer op de cover en de 7 delen elk met een andere letter van PORSCHE op de rug. Ook is elk boek beperkt tot 911 (modelnummer van een Porsche) oplages. Volume 2 is in elk geval al uitverkocht. Op dit moment zijn Volume 1, 2 en 3 uitgegeven en is Volume 4 volop in aanmaak.

De foto’s zelf zijn stuk voor stuk gemaakt met een leica camera op analoge film. Dat laatste is ook duidelijk te zien aan de contrastrijke zwart wit opnamen die vaak ook duidelijke film korrel hebben. Voor dit type fotografie simpelweg een toegevoegde waarde. Type film en lenzen en camera komen zo nu en dan aan bod als je Bart volgt op instagram. Zie bijvoorbeeld onderstaande screenshot.

Screen Shot 2018-03-05 at 10.24.58.png

Via Instagram krijg je trouwens ook foto’s in kleur en behind the scenes te zien dus zeker interessant om de man te volgen op instagram. Je merkt ook meteen dat instagram en hashtags een belangrijk onderdeel van zijn marketing zijn. En terecht natuurlijk.

Screen Shot 2018-03-05 at 10.27.54.png

Verder komen er nu en dan (voor mij) bekende namen voor bij de eigenaars. Wat zeker opvalt bij alle foto’s is dat het vooral de auto is die aandacht krijgt. Zo zijn er veel foto’s bij waarop de eigenaar buiten focus valt en alleen de auto scherp in beeld komt. Dat komt op het eerste zicht soms wat vreemd over maar gezien het onderwerp van de boekenreeks uiteraard wel te verantwoorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait