video kwaliteit van FujiFilm X-T1 en X-T2 vergeleken

Zo nu en dan film ik onderweg b-roll materiaal met de camera die ik op dat moment bij mij heb. Vaak doe ik dat met mijn telefoon wat voldoende kwaliteit geeft. Maar als ik dan met een FujiFilm camera op stap ben valt mij telkens weer op hoe groot het verschil in kwaliteit is tussen de X-T1 en X-T2. Dus eigenlijk vooral de eerste generatie X-Trans sensor van 16MP vergeleken met de tweede generatie van 24MP.

De nog maar net beschikbare X-H1 zal uiteraard nog veel beter zijn dan de X-T2. Die is duidelijk gericht op video. Voor mijn doeleinden overkill dus ik blijf voorlopig met de X-T2 filmen. De resultaten die ik daar mee behaal zijn voor mij meer dan voldoende, aangevuld met mijn Google Nexus 5X telefoon. De X-E2 en X-T1 probeer ik dan maar minder in te zetten voor video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait