De 5 VOORDELEN en 5 NADELEN van de SONY A7 fullframe systeemcamera

In deze echt laatste video over de Sony Alpha 7 overloop ik nog snel wat voor mij de 5 VOORDELEN en de 5 NADELEN zijn van deze camera.

Ik heb deze camera zelf een paar jaar in gebruik gehad maar ondertussen dus terug verkocht. FujiFilm vind ik persoonlijk gemakkelijker in gebruik (knoppen) en de kleuren spreken mij meer aan.

NADELEN

 1. Dure lenzen, vooral omwille van Zeiss badge zou ik denken. Zelfs een eenvoudige 35mm prime lens kost nog 800 EUR nieuw. Paar jaar terug was aanbod ook heel beperkt maar daar hebben ze wel hard aan gewerkt.
 2. Heel beperkte batterij duur, ook voor de Sony A 7 Mark 2, opgelost in de Mark 3 volgens wat ik online lees. Ik heb er zelf wel geen ervaring mee.
 3. Voor video eerder beperkte features (geen s-log, 4K, …). Ook iets wat in de latere versies van deze camera natuurlijk aangepakt is.
 4. Veel nabewerking nodig bij de foto’s. De kleuren zijn minder natuurlijk zoals dat bij Canon, Nikon (zelfde sensor) en FujiFilm wel is.
 5. Opvallende luid sluiter geluid. Zeker als je bedenkt dat dit een camera zonder opklappende spiegel is.

VOORDELEN

 1. Is de goedkoopste fullframe camera beschikbaar. Zowel nieuw aan ongeveer 900 EUR als tweedehands voor rond de 600 EUR (prijzen op moment van schrijven).
 2. Zeer goede 24MP sensor zoals ook in Nikon camera’s gebruikt (en veel andere merken overigens). Prachtig scherpe beelden en veel dynamisch bereik.
 3. Veel features voor die prijs zoals Wi-Fi, face detection, snelle AF en AF tracking opties, …
 4. Compacte camera, zeker voor een full frame sensor. Ondertussen zijn ook Canon en Nikon gevolgd met mirrorless camera’s maar die zijn dan weer een pak duurder.
 5. Veel mogelijkheden met lens adapters zodat je helemaal niet afhankelijk bent van die dure Sony lenzen. Er zijn zelfs adapters met AF (voor Canon lenzen in elk geval).

2 Comments on “De 5 VOORDELEN en 5 NADELEN van de SONY A7 fullframe systeemcamera

 1. Een review zou ik dit niet meteen noemen. Eerder wat ik heb onthouden van plus en minpunten na jaren gebruik. Voor reviews zijn er veel betere bronnen en die zullen het nu inderdaad over de MK 3 hebben. Verder blijft het een relevante camera gezien je deze nog altijd nieuw kunt kopen voor een heel interessante prijs. Tweedehands ook eenvoudig te vinden. Ik bespreek zelden nieuwe producten omdat ik die zelden in mijn bezit heb. Ik koop liever iets waarvan de prijs zakt eens de opvolger uit is. Het aanbod in 3rd party lenzen ken ik niet goed. Ik kan me voorstellen dat sommige features als AF minder vlot werken. En het blijft mij een raadsel waarom ze niet net als bij Nikon, Canon en FujiFilm zelf met betaalbare lenzen naar buiten komen. Maar goed ik ken het aanbod van Sony in zijn geheel niet echt goed dus misschien is dat al opgelost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait