De eerste poging tot landschapsfotografie van dit jaar met de opkomende zon in het bos

Landschapsfotografie is een niet te onderschatten tak van de fotografie waarbij heel wat voorbereiding en techniek komt kijken. Na mijn studies heb ik het nooit echt verder uitgeoefend. Maar ik wil daar wel graag verandering in brengen.

De eerste stap is op zoek te gaan naar interessante locaties. Zo heb ik ondertussen een aantal punten waar ik naar terug wil komen op het juiste moment. En in onderstaande video deed ik een eerste poging één van die locaties bij zonsopgang te bezoeken.

Enig minpunt is dat ik alleen thuis was met onze jongste dochter dus een manier moest vinden om haar mee te kunnen nemen. Een wandeling in het bos was haar beloofd. En dat zou ze ook krijgen want ik kon die locatie enkel via een bosweg van een kleine 1 km bereiken.

Auto geparkeerd en ik dacht aan de wandeling te beginnen. Maar kinderen zijn zo onvoorspelbaar en, zoals in de video ook te horen, had ik die dag niet veel geluk. Ze had koud en jammerde. Uiteindelijk heb ik er dan maar het beste van gemaakt door een aantal foto’s op de locatie waar ik parkeerde te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait