Zelf zwart/wit film ontwikkelen

Leuk! Ilford heeft een video uitgebracht met instructies hoe je hun film zelf kunt ontwikkelen!

 

Eerlijk gezegd is het van tijdens mijn studies geleden dat ik zelf film ontwikkelde. Als je het nog nooit gedaan hebt en je hebt er de plaats voor dan zou ik het zeker wel aanraden. Het is een pak goedkoper en het is echt niet veel werk of moeilijk.

Je wil vooral een stofvrije en donkere locatie. Stofvrij om je film te laten drogen en verwisselen zonder dat er stof op komt. Donker voor het openbreken van de filmcassette en op de spoel draaien van je film.

Verder zul je ook met redelijk wat gevaarlijke producten (ontwikkelaar, stop, …) te maken hebben en redelijk wat spoelwater nodig hebben. Uiteraard wil je dit op een veilige manier doen dus zeker alles ver uit de buurt van kinderen bewaren.

Naast die producten heb je wat maatbekers, een filmcontainer en spoelen, clips om de film mee op te hangen en te laten drogen, een timer en een thermometer nodig. Een overzicht van de instructies kun je vinden via deze petapixel post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait