FujiFilm quality issues reported

Hebben jullie de berichten rond Quality issues met Fujifilm lenzen ook gelezen?

Toegegeven het gaat hier vooral over hun medium formaat camera’s en lenzen. En ik veronderstel dat je dergelijke investering gewoon kunt ruilen als je problemen hebt.

Zelf had ik tot nu toe nog geen echte problemen. De X-T1 was niet vrij van issues maar gezien tweedehands heb ik geen idee of de problemen door normaal gebruik of juist extreme omstandigheden kwam. Sowieso waren het allemaal issues die maar op termijn opdoken na, duidelijk, veel gebruik.

De ontspanner van mijn X-T2 begint te plakken maar ik kan het nog niet consistent reproduceren dus ik maak er voorlopig ook geen probleem van. Ook dat kan natuurlijk door gebruik komen. Op die camera heb ik in elk geval nog garantie.

Maar vorige week kwam ik iets totaal anders tegen bij het uitpakken van een nieuwe FujiFilm XF 27mm f2.8 prime lens.

 

Bij een snelle inspectie bleek de achterste lenskap wel heel stroef te lopen. Veel stroever dan eender welke andere Fujifilm lens die ik nieuw uitpakte. Dat zou kunnen wijzen op variaties in de mount zelf.

Net voor ik de lens wou monteren op mijn X-M1 body merkte ik op dat er metaalschilfers op die mount zaten. Duidelijk overblijfsel van het uitfrezen van het materiaal. Ik kon er het meeste met mijn vingers wel af halen.

Maar had ik dit niet gezien dan was dit metaal mogelijks in de camera terecht gekomen en dat zou vooral voor de sluiter problemen kunnen opleveren. En bewijs dan maar eens dat dit eigenlijk een gevalletje garantie is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait