Google Pixel Portrait mode optie nu ook beschikbaar voor Nexus 5X en 6P

Als je een Google Pixel telefoon hebt kun je in de camera app de portrait modus activeren. Daarbij zal de camera dan via software een verschil proberen maken tussen het onderwerp (portret) en de achtergrond en dan, evengoed softwarematig, die achtergrond van bokeh voorzien.

Een handige feature omdat smartphone camera’s vaak een heel kleine sensor hebben en een in verhouding niet zo grote lensopening waardoor het heel moeilijk is om beperkte scherptediepte te bekomen.

Nu tot voor kort was die feature enkel beschikbaar voor de Pixel telefoon. Echter hebben hackers de app kunnen exporteren en beschikbaar maken voor een aantal andere Android telefoons. Blijkbaar is er wel een afhankelijkheid van bepaalde hardware features dus je kunt de app niet op gelijk welke telefoon gebruiken. Maar op de Nexus 5X en 6P zou het alvast wel mogelijk moeten zijn.

Voor meer info rond de hack, de features en de app kun je op deze website terecht. Ook op dpreview.com kwam er een artikel over deze aankondiging. Voor installatie volstaat het dat .apk bestand te downloaden en op je telefoon te plaatsen (of rechtstreeks downloaden op je telefoon natuurlijk) en die daar te installeren. Op Android moet je daarvoor bij de security opties wel nog toelaten apps te installeren van onbekende bronnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait