Materiaal met een verhaal: MacBook Pro 13″ mid 2010

Deze keer is het tijd voor een nieuwe video in de reeks materiaal met een verhaal. En voor de verandering gaan we niet een louter fotografie gerelateerd object bespreken. Ik heb het in deze video over mijn eerste apple product.

 

Als informatica student had ik voor mijn studies sowieso een laptop nodig. Maar een macbook was niet echt goedkoop, zeker niet in vergelijking met de windows modellen. Ik heb dan ook eerst een aantal windows laptops versleten van verschillende merken als Acer, HP, Asus en Dell.

Computers die telkens of vroegtijdig stuk gingen of na een paar jaar zodanig verouderd waren dat deze toch aan vervanging toe waren. En na die reeks heb ik besloten om toch maar eens te investeren in zo’n flitsende Apple MacBook.

Dus ik kocht mij eind 2010 een MacBook Pro 13″ model van mid 2010. Het was zeker niet de snelste maar in die tijd kon je nog zelf je harde schijf en geheugen vervangen. Dat heb ik dan ook gedaan zodat ik in deze computer uiteindelijk 8 GB werkgeheugen had en een snelle SSD schijf als opstart medium.

Na bijna 8 jaar werkt deze computer nog en krijgt deze nog altijd de laatste OS X updates binnen. De enige reden dat ik 4 jaar later een nieuwe macbook kocht was omdat ik als software ontwikkelaar net iets meer van mijn hardware vraag dan de gemiddelde gebruiker. Maar deze computer is dus nog altijd in gebruik.

De enige echte nadelen aan deze zijn de niet zo snelle dual core CPU en de verouderde poorten. Er is bijvoorbeeld geen USB 3 op deze computer, enkel USB 2. En de mini display port is niet van het thunderbolt type waardoor ik deze zelfs niet kan koppelen aan mijn apple thunderbolt scherm.

Er volgt binnenkort nog een video waarin ik in detail uitleg welke upgrades en herstellingen ik in al die jaren heb uitgevoerd. En dat zijn er niet eens zo heel veel. Al bij al is het zeker een goede investering geweest.

1 Comment on “Materiaal met een verhaal: MacBook Pro 13″ mid 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait