INSTELLINGEN SONY A7 voor gebruik met manuele MINOLTA MD lenzen

Zoals beloofd ook een overzicht van de instellingen nodig op een Sony A7 camera voor het gebruiken van manuele lenzen.

 

Uiteraard begint het eigenlijk allemaal met de optie “release w/o lens” waarmee je kunt aangeven dat de camera ook mag afdrukken als er geen lens gemonteerd is. Dit is nodig omdat de camera de eenvoudige adapters (zonder electronica) niet als een lens waarneemt.

En omdat diezelfde camera niet weet dat die lens gemonteerd is moet je dus ook het diafragma op de lens zelf manueel instellen met de diafragma ring.

Zelfde voor de focus. Daarvoor kies je met de focusring op de lens het juiste scherpstelpunt. Om dat te vereenvoudigen zijn er wel een paar hulpmiddelen in de camera ingebouwd die je via de instellingen kunt activeren.

In de video overloop ik dus ook hoe je focus peaking kunt instellen en gebruiken en hoe je focus zoom gebruikt. De voornaamste hulpmiddelen om op een Sony A7 manueel te kunnen scherpstellen met eender welke lens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait