Aankondiging FujiFilm X-A5

En daar is de aankondiging van de FujiFilm X-A5 camera al. Ze hebben bij FujiFilm in elk geval genoeg verschillende modellen op de markt.

Deze is duidelijk gericht op vloggers met belangrijke features als een volledig kantelbaar scherm en hoge video resoluties. Bovendien blijkt dat een aantal functies automatisch wijzigen van zodra je het scherm 180 graden draait. Zoals gezichtsherkenning en beauty modus.

Het is een camera die duidelijk in dezelfde categorie als de andere X-A en de X-1M camera vallen. Zo goed als identiek dezelfde behuizing. Als is het wel belangrijk op te merken dat enkel de X-1M met de X-Trans sensor uitgerust is. Alle andere modellen in die reeks hebben een meer traditionele sensor. Ik kan je dit artikel aanraden als je het verschil tussen beide sensors wilt kennen. Al moet ik daarbij wel benadrukken dat dit een vergelijking is met de oude X-A1 terwijl de X-A5 een veel recentere 24MP sensor heeft.

Naast de veel recentere sensor heeft de X-A5 nu ook veel betere AF. Toch wel een nadeel op de oudere X-1M en X-Ax modellen. Contrast AF is bijvoorbeeld bij weinig licht binnenshuis heel onbetrouwbaar.

Wat mij nog het meest interesseert is eigenlijk de nieuwe XC 15-45mm f3.5-5.6 OIS kitlens die daarbij ook aangekondigd is. Vooral het verschil in formaat is daarbij opvallend. Het lijkt bijna een powerzoom in pancake formaat. Alvast benieuwd wanneer deze voor elke prijs leverbaar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait