Een OVERZICHT van mijn manuele MINOLTA MD prime lenzen

In deze video een overzicht van mijn manuele MINOLTA MD prime lenzen. Ik heb een Minolta MD 50mm f1.7, 45mm f2, 35mm f2.8 en 28mm f2.8. Waarbij ik vooral die laatste het minst en de 35mm het meest gebruik.

 

Een echte tele lens heb ik nog niet dus voor close ups en portretten gebruik ik vaak nog de 50mm f1.7. Een knappe lens die vooral heel veelzijdig is. Dit is niet voor niets een standaard lens natuurlijk. Met een maximale opening van f1.7 ook heel lichtsterk.

De 35mm f2.8 gebruik ik dan weer vooral voor straatfotografie en omgevingsportretten. Iets wat ik zelf veel meer doe dan portretten en close ups. De lens is iets lichter (minder glas) dan de 50mm f1.7 en door de iets bredere beeldhoek nog iets veelzijdiger. Mensen beeldvullend fotograferen kan met deze lens nog net.

De 45mm f2 is vooral een pancake lens maar ondanks dat niet zo heel veel compacter dan de andere 3. Deze gebruik ik zelden. Als ik online kijk blijkt het wel een populaire lens te zijn en als je de lens altijd met adapters gaat gebruiken kunnen die paar millimeters het verschil wel maken.

De 28mm is dan weer de duurste van de 4 maar zo’n brede beeldhoek heb ik niet vaak nodig. Deze gebruik ik zo goed als nooit.

Er komt binnenkort een video aan waarin ik meer info geef over hoe ik deze lenzen op mijn sony A7 gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait