Wie heeft ervaring met de 7artisans manuele prime lenzen voor FujiFilm X mount?

Op het eerste zicht zijn dit allemaal vrij lichtsterke prime lenzen met manuele focus aan heel scherpe prijzen. Het leuke is dat de meeste van die lenzen ook beschikbaar zijn met X-mount dus je hoeft niet eens een adapter te gebruiken. Trouwens ook beschikbaar voor andere systeemcamera’s zoals sony, canon (EOS-M), olympus en panasonic.

Op youtube zijn een aantal reviews te vinden van deze lenzen. En op slrloung.com kon ik ook een artikel vinden. Verder zijn de lenzen gewoon bij Kamera-Express en andere webshops te koop.

Voor die prijs is het wel heel aantrekkelijk om de goedkoopste te bestellen en zelf te evalueren. Zo is er bijvoorbeeld de 7artisans 25mm F/1.8 zwart voor X-mount die je al voor maar 99 EUR kunt kopen. En dan ben ik vooral benieuwd hoe die vergelijkt met de Fujifilm XF 23mm F/2.0 R WR zwart of de Fujifilm XF 23mm F/1.4 R Fujinon eqv. 35mm. Uiteraard hebben die laatste twee wel alvast autofocus, firmware upgrades en lens profielen als plus punt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait