De 6 grootste VOORDELEN van het Fuji X SYSTEEM

In deze video de 6 voornaamste redenen waarom ik zo graag met fujifilm werk.

1. Beste in camera JPEG processing van alle merken. Canon en Nikon zijn ook goed. Sony vind ik persoonlijk minder. Hoe beter die verwerking is hoe sneller je een foto online kunt krijgen. Zonder dat je deze eerst moet gaan bewerken in bijvoorbeeld lightroom.

2. Alle camera’s hebben manual controls, knoppen voor allerhande manuele instellingen zonder dat je in de menu moet gaan. En daarboven op ook nog eens extra functieknoppen.

3. Zeer mooie firmware updates met nieuwe functies, ook voor camera’s die al een update kregen, zoals de x-t1 onlangs. Op de x-t2 kwam recent ook weer een update uit met nieuwe functionaliteit. Dus niet alleen bugfixes zoals sony, canon en nikon ook wel doen maar echt nieuwe features.

4. Groot en goed aanbod van lenzen. Evenwicht tussen zoom en prime lenzen en zelfs van de prime lenzen oudere en nieuwere varianten. Ook heel specifieke lenzen zoals macro. Canon en Nikon hebben dit al jaren (en hebben uiteraard nog meer lenzen en ook meer third party lenzen). Sony is op dat vlak minst interessant met vooral veel te dure lenzen.

5. X-type sensor, eigenlijk waar heel de reeks op gebouwd is. Door de andere layout van pixels is geen anti alias filter nodig en zijn de beelden van deze aps-c sensors bijna even goed als full frame sensors van andere merken.

6. Groot en goed aanbod aan camera bodies. Zoals de X-T1 en T2 voor professionele markt met allemaal manuele controls en pro features. Maar ook de iets goedkopere T10 en T20. En natuurlijk de heel specifieke X-pro1 en pro2 reeks met hybride zoeker. En dan nog een hele reeks compactere varianten en de camera’s met vaste lenzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait