Over de reeks “Materiaal met een Verhaal”

Als je mijn youtube kanaal volgt heb je mogelijks al een video gezien in de serie materiaal met een verhaal. Daarin kijk ik naar een aantal van mijn camera’s (of ander gerelateerd materiaal) dat ik al langer in mijn bezit heb en (waarschijnlijk) nooit zal weg doen omdat het een bepaalde waarde voor me heeft.

Veel van die stukken zijn ook al goed gebruikt en zien er daarom niet meer als nieuw uit. Iets wat ik zelf graag karakter noem. Een camera die vers uit de doos komt ruikt naar de fabriek en heeft geen stofje of krasje. Gebruikt materiaal hoort af te zien. Anders gebruik je het niet goed of zeker niet genoeg.

Blijkbaar zijn er nog wel mensen die die mening delen. Zo las ik net een engelstalige post van ene Marius Masaler over een FujiFilm X100S die hij tweedehands had aangekocht en ook al redelijk wat karakter had. Maar die maken daarom geen minder mooie foto’s. En zeker professioneel materiaal kan gewoon ook tegen een stootje. Dat is gemaakt om weerstand te bieden in veel slechtere omstandigheden dan wij “amateurs” ooit zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait