5 Tips voor Instagram gebruikers

Dit is dan weer de eerste video rond Instagram. In deze geef ik 5 tips voor al wie instagram gebruikt.

 

Instagram is een mobiel platform met duidelijke focus voor smartphones en tablets. Je kan met je browser bijvoorbeeld wel naar de website gaan en aanmelden en foto’s bekijken en leuk vinden en commentaar toevoegen. Maar er is standaard nergens de mogelijkheid om vanaf je computer een foto toe te voegen. Tenzij je de video bekijkt natuurlijk want daarin leg ik je uit hoe je daar omheen kunt.

Een andere tip is de http://2017bestnine.com website waarop je heel gemakkelijk voor eender welk instagram ID de beste 9 foto’s van 2017 kunt ophalen. Dat zijn de foto’s met de meeste likes. Uiteraard bestaat er ook zo’n website voor 2016 en zal die van 2018 ook wel al gereserveerd zijn.

Vanaf de derde tip deel ik het scherm van mijn android telefoon. Een Nexus 5 die ik gebruik als test device. Daarop laat ik zien hoe je verticale foto’s die met een camera gemaakt zijn in de 2:3 verhouding toch goed kunt delen op instagram die alleen 4:5 als verticale ratio toelaat.

In de voorlaatste tip toon ik een app waarmee je foto’s kunt opdelen in gelijk stukken om zo over je instagram grid te plaatsen. Wel zou ik aanraden de multiple posts techniek te gebruiken omdat je anders telkens bij het uploaden van nieuwe foto’s je grid om zeep helpt.

En de laatste tip is er een om je hashtags te beheren. Instagram heeft een algoritme om na te gaan wat populaire posts zijn en die zo vaker te voor te stellen aan hun gebruikers. De hashtags zijn daar deel van. Let er wel op dat je niet meer dan de maximum van 30 hashtags per bericht plaatst want anders kan instagram je foto offline nemen wegens inbreuk op de regels.

Zo hopelijk hebben jullie hier iets aan. Binnenkort voorzie ik een video waarin ik meer uitleg geef rond dat instagram algoritme of toch tips hoe je je content kunt laten groeien op Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait