Ik heb zelf dividers voor mijn peli case gemaakt

En daarvoor heb ik allemaal restjes gebruikt dus op wat draad (en tijd) na was de enige kost de velcro band. En daar had ik wel wat meters van nodig (4 meter kant haakjes en 7 meter voor de zachte kant). Maar dat kost nog geen 2 EUR per lopende meter dus is geen grote kost.

 

De stof zijn restjes, daarbij is het vooral belangrijk dat je linnen gebruikt. Te herkennen aan de niet rekbaarheid ervan. Lakens zijn geschikt dus kan ook perfect van oud beddengoed. Als voering heb ik me beholpen met foam materiaal wat als ondervloer moet dienen. Alleen omdat ik dat toevallig nog liggen had want eigenlijk was het wat te dun en heb ik telkens 4 vellen bij elkaar genomen om 1 pad te vormen. Als je materiaal van de juiste dikte hebt is dat veel minder werk.

Dan was het alleen nog een kwestie van de afmetingen te bepalen van de koffer. Daarbij dan stof uitsnijden voor de randen en alle dividers. De stof dien je telkens dubbel te vouwen en reken voldoende extra om de kanten af te werken. Als je het echt helemaal mooi afgewerkt wilt hebben kun je alles dicht stikken op 1 korte kant na en dan omkeren en de voering plaatsen en de laatste rand dicht stikken. Dan is je naad mooi afgewerkt. Die moeite heb ik niet genomen omdat alle lange naden toch onderin de koffer zitten. In mijn geval dus onafgewerkt.

Neem de stukken ook allemaal net iets kleiner dan de koffer zelf anders heb je al snel een teveel aan materiaal. Zo zijn mijn randen eigenlijk net iets te hoog en breed. Bij de binnenste dividers heb ik dat dan gecorrigeerd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait